De Solo Vrouwelijke Reisgids naar Thailand

Ze zeggen dat je nooit je eerste liefde vergeet, en voor mij is dat waar van Thailand. Ik kan mijn zwak voor het land niet helpen – het was waar ik mijn leven begon als solo-vrouwelijke reiziger.

Ik heb nu een cumulatieve vijf maanden doorgebracht in het land en elk bezoek is net zo magisch als de eerste keer. Thailand biedt zoveel ervaringen die elk type reiziger kan waarderen, zelfs wanneer u onvermijdelijk terugkeert en iets anders wilt dan uw reis. Hier is mijn gids voor het maken van het meeste van uw reis naar Thailand als een solo vrouwelijke reiziger:

Solo Reizen Veiligheid

Thailand is het meest bezochte land in Zuidoost-Azië, waardoor in meer dan 60 miljard USD per jaar uit het toerisme. Thaise mensen verwelkomen toeristen als een integraal onderdeel van de economie.

Ik vond dat zelfs tijdens landelijke excursies, mensen waren vriendelijk voor mij. Het land streeft ernaar om zijn reputatie als reiziger-vriendelijke plaats te handhaven, zelfs tijdens een staatsgreep D’etat!

Dat gezegd zijnde, oplichting zijn overwegend, vooral met de verschillende transportsystemen van het land. Voordat je in een tuk-tuk of een taxi stapt, wees niet bang om de prijs vast te stellen en loop weg wanneer je wordt misbruikt.

Maar naast de occasionele zwendel, Thailand heeft een relaxte en leuke omgeving. Dit brengt vaak een gekke party scene, dus het is gemakkelijk om verstrikt te raken in het moment.

Volg standaard drinkbeveiligingen en niet te dronken (of gewoon helemaal niet drinken. Geloof me, het zal nog steeds geweldig zijn).

Speel het veilig en je zult jezelf de volgende dag bedanken, wanneer je de dag doorbrengen op een wandeling in plaats van het genezen van een kater.

Koop een reisverzekering voor het geval er iets gebeurt. Zoals altijd, breng kopieën van uw paspoort met u voor gemoedsrust.

Met alle normale voorzorgsmaatregelen, had ik een geweldige tijd in Thailand.

Solo Traveler Vriendelijkheid

De meeste brochures bevorderen thailand’s bijnaam, de “Land of Smiles”, die werd verworven voor een deel te wijten aan slimme marketing van thailand van de kant, maar ik vond het ook waar in de vriendelijkheid van het land.

In hostels bent u gebonden aan andere vrije geesten die naar beneden voor een strandreis of een goed feest te ontmoeten. Sommige plaatsen, zoals Pai, zijn toevluchtsoorden voor reizigers die gewoon niet kunnen lijken te vertrekken. Beroemde evenementen zoals Koh Phangan’s Full Moon Party zorgen ervoor dat de gezellige reputatie van Thailand springlevend is!

Maar als je meer dan de Banana Pancake Trail menigte, prive hostel kamers zijn nog steeds betaalbaar en een kwaliteit kamer kost slechts ongeveer $ 10. Sterker nog, er zijn genoeg dingen te doen als soloreiziger, of je nu de hotspots wilt raken of het versleten pad wilt opgaan. Lees verder voor beide opties.

Dingen om te doen

In tegenstelling tot populaire stereotypen, Thailand is niet alleen voor feestgangers en strand zwervers (hoewel je gemakkelijk vinden veel van hen). Er zijn ook off-the-beaten-path ervaringen als dat meer van uw snelheid ook. Je er alles aan doen, van dansen met vuur in een circusresort in Pai tot het volgen van een kookles – om het meeste uit je soloreis te halen.

Helaas kun je niet alles doen. Het hebben van een ruw idee van welke ervaringen je zult vinden in de noordelijke en zuidelijke regio’s zal u helpen samen schroot een route met de juiste toeristische tot niet-toeristische verhouding.

In het noorden: De diepe bossen van de noordelijke regio herinneren u eraan dat oh ja, Thailand is niet alleen stranden en Bangkok. Er zijn tal van wandelmogelijkheden in de bergen rondom Chiang Mai. Veel attracties kunnen worden gemaakt in dagtochten van de stad, zoals Doi Inthanon National Park.

Read Also: 29 Dingen Om Te Doen In Zuid-Korea: Reisgids Voor Nieuwe Reiziger

Het is gemakkelijk om tijdens je tijd met de natuur van het toeristische pad af te komen om verborgen juweeltjes zoals Emerald Lake relatief onaangetast door bezoekers te vinden. Een van mijn favoriete manieren om in contact te komen met de dieren in Thailand was met een ethische elephant ervaring met gerehabiliteerde olifanten.

Vergeet tijdens je tijd daar ook de stad Chiang Mai niet te verkennen. Er zijn hier overal tempels van elke denkbare soort – witte, zilveren, zelfs tempels met een beetje griezelig kunstwerk – maar allemaal het bezoek waard. In november u deelnemen aan het Yi Peng lantaarnfestival als u uw schema flexibel houdt.

De zondagavond markt in de oude stad biedt eten ( ik beveel de khao soi curry met knapperige noedels), kleding en kunst om doorheen te bladeren.

Ik moedig het huren van een auto aan terwijl u door het noorden reist. Ik weet het – rijden door de kronkelende wegen van de regio op een 4-zitter klinkt als een ramp te wachten om te gebeuren, maar zodra je het uit de stad de reis daadwerkelijk wordt aangenaam.

Het beste deel is dat het rijden geeft u toegang tot afgelegen plaatsen zoals Wat Chaloem Phra Kiat.

In het zuiden: Als je naar het zuiden gaat, kun je stoppen bij de oude hoofdstad van Sukhothai voor een Angkor Wat-achtige zonsopgang en zonsondergang.

Bangkok ligt op acht en een half uur rijden van Chiang Mai en is de populaire toegangspoort tot de zuidelijke regio en vice versa.

Thailand’s zuiden is een dunne strook land in vergelijking met het noorden, met natuurlijke bezienswaardigheden meer vertrouwd met het toeristische circuit.

Veel nationale parken zoals Khao Sok en Khlong Phanom cluster in het midden van het zuiden. Een van de beste scuba duiken reizen die ik had was in Khao Lak-Lam Ru National Park, waar ik zag een manta ray voor de eerste keer. Een andere favoriete ervaring op het vasteland was het doorbrengen van Nieuwjaar op een stille meditatie retraite in de Suan Mokkh Forest Klooster.

Buiten het vasteland is eilandhoppen een populaire manier om de regio te verkennen. Elk eiland bezocht ik kwam met zijn eigen persoonlijkheid en beroep. Sommige eilanden, zoals Phuket, waren door toeristen overspoeld en niet de moeite waard mijn tijd. Maar ik ben een flink aantal favorieten tegengekomen.

Mijn favoriete eiland veruit is Koh Chang, die een reputatie van “de laatste goedkope eiland” in Thailand heeft. Koh Chang is ideaal voor individuele reizigers omdat het het eenzame backpackertype aantrekt – van wie velen langer dan een maand blijven – zonder het contact met de lokale bevolking te verliezen. Tonsai is een ander eiland waar ik van heb genoten, en is populair voor slack-liners, bergbeklimmers en klifduikers.

Als u op zoek bent naar iets meer afgelegen en romantisch zonder een partij vibe, check out Koh Yao Noi.

Wanneer te gaan en wat te brengen

Thailand komt in drie seizoenen: warm, nat en droog. Maart tot en met juni brengen de hete maanden, waarin de maximumtemperaturen boven de 100 graden Fahrenheit zijn heel gebruikelijk. Maanden van rechte regenval volgen van juli tot oktober tijdens het natte seizoen.

De meest comfortabele tijd om te bezoeken is van november tot maart, tijdens het droge seizoen van Thailand. Maar deze maanden zijn ook hoogseizoen voor toeristen. Om de toeristen te verslaan en nog steeds te vangen wat goed weer, ga in de buurt van het begin of einde van het droge seizoen (zoals in april en oktober).

De tijd dat je naar Thailand gaat, heeft een aanzienlijke invloed op je budget; het hoogseizoen zal leiden tot hogere prijzen, en vice versa. Waar je heen gaat is een andere grote factor. Mijn vuistregel voor budgettering een reis naar Thailand is dat verder naar het zuiden vereist meer geld. Voor een eerlijke verdeling van de kosten van Thailand, check out mijn budget post.

Het plannen van uw paklijst naar Thailand is veel eenvoudiger dan het plannen van de kosten, omdat het weer is consequent warm, ondanks de verschillen in de seizoenen van Thailand.

Het glorieuze gebrek aan winter betekent dat uw koffer lichter zal zijn, hoewel ik me bewust zou zijn van de lokale kleding in het hele land. De meeste locals kleden zich aan de meer conservatieve kant en schuwen zich voor spaghettibandjes en crop tops.

Ik navigeerde het land door het dragen van luchtige materialen in de vorm van jurken en schouderbekleding shirts. Ik heb ook vermeden lange jeans als de pest te zien dat ze nutteloos zijn als ze onvermijdelijk nat en nooit lijken te drogen. Ik heb een post geschreven over dit onderwerp als je meer gedetailleerd advies wilt.

Een reis naar Thailand draaide mijn utopie van reizen in een realiteit, en ik zal nooit vergeten hoe gastvrij het land was voor mij toen ik begon mijn reis als een solo vrouwelijke reiziger. Als je denkt aan een nieuwe reis, thailand heeft meer dan genoeg stranden, bossen en tempels voor een nieuwe start. Het zal levensveranderend zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *