De 10 beste bestemmingen om voor het eerst alleen te reizen

Ik weet dat je eerste soloreis zenuwslopend kan zijn, van besluiten om te gaan, tot plannen, tot echt gaan.

Ik was verrast te vinden, en ik denk dat dit een gemeenschappelijke ervaring, dat het moeilijkste deel was het maken van de beslissing om te gaan. Toen ik eenmaal op de weg was, viel alles op zijn plaats, ik vond mijn pas, en ik heb er zo van genoten dat ik lachte om hoe bang ik eerder van het hele idee was geweest.

Alleen reizen is een geschenk. Je krijgt dagelijks de kans om te leren en te groeien, en je wordt daardoor dichter bij jezelf.

Aangezien het kan overweldigend beslissen waar eerst te gaan, heb ik een lijst samengesteld na 6 jaar van de eerste hand solo reizen ervaring met 10 bestemmingen die ik hield, en ik weet dat je zal, ook:

1. Thailand

Het mag geen verrassing zijn dat het Land van De Ligt als eerste op de lijst staat – het is de perfecte plek om ‘het water te testen’. Thailand is betaalbaar, gemakkelijk te reizen door, vriendelijk, vol met andere reizigers, en heerlijk. Er zijn meerdere dagelijkse vluchten van over de hele wereld die aankomen in Bangkok, de hoofdstad van het land, het verzenden van nieuwe en doorgewinterde backpackers, budget en luxe reizigers, verse grads en gepensioneerden, individuele reizigers (zoals jij!) en tour groepen op een epische reis door het land.

Vorig jaar bezochten 35 miljoen mensen Thailand. Wat ik probeer te zeggen is, er is voor elk wat wils daar!

Ik beveel te beginnen in Bangkok en leren hoe verliefd te worden op de stad, of beginnen in Chiang Mai in het noorden. Er zijn zoveel dingen te doen rond er, zoals kookcursussen en tempels, en spelen met olifanten ethisch.

Ga vervolgens naar het zuiden en ga duiken rond een van de vele prachtige eilanden, waarvan sommige bekend zijn en waarvan sommige minder bekend zijn, of zelfs deelnemen aan een 10-daagse stille meditatie-retraite. Als je uiteindelijk van je ervaring in Thailand houdt, is het zo gemakkelijk om je reis uit te breiden en de omliggende landen per vliegtuig, trein of bus te verkennen.

2. Maleisië

Maleisië wordt vaak over het hoofd gezien als een reisbestemming in het voordeel van zijn buren en voor mij is het verbijsterend! Maleisië is een van de meest ontwikkelde landen in Zuidoost-Azië, waardoor het perfect is voor het verlichten van jezelf in een andere omgeving voordat je je waagt aan andere meer off-beat plaatsen in de regio.

Als multicultureel land spreken de lokale bevolking over het algemeen minstens 2 talen, en Engels is er meestal een van. Ik persoonlijk nooit een probleem gehad met communicatie bij het reizen in Maleisië. In feite, een gemeenschappelijke taal hielp me meer lokale interactie in Maleisië, met inbegrip van deelname aan lokale evenementen en wordt uitgenodigd voor lokale familiefeesten.

Net als in Thailand, u allerlei reiservaringen in Maleisië, van steden, tot kleine steden, stranden, en bergen. Als het gaat om het ontmoeten van andere reizigers, het is nog steeds vrij eenvoudig in Maleisië, zoals met alle van Zuidoost-Azië, hoewel er minder toeristen in het algemeen.

Ik denk ook dat als het gaat om eilanden, duiken, en buiten de gebaande paden ervaringen, het is moeilijk te verslaan Maleisië, zowel schiereiland en Borneo. Dus als u hoopt op een interessante culturele ervaring minus de taalbarrière op uw eerste solo-reis naar het buitenland, Maleisië zou de perfecte keuze.

3. Japan

Japan is een van de schoonste, veiligste, meest beleefde en meest georganiseerde landen die ik ooit heb bezocht. Het was ook een van de meest unieke in termen van cultuur, eten, en de heerlijke beheersing van technologie in alles van kunstmusea tot de badkamers.

Ik moet u waarschuwen dat taal op een gegeven moment een probleem zal zijn. Ik kreeg behoorlijk verward bij de treinstations als sommige borden alleen in het Japans zijn, en aangezien Engels niet vaak gesproken is, was het uitdagende soms communiceren met sommige hotel personeel en restaurant obers.

U echter altijd vertrouwen op apps om uw weg te navigeren, en gebruik maken van de klassieke point and nod methode om uw voedsel te bestellen. Dat gezegd hebbende, mensen zijn zo vriendelijk en vriendelijk, de taalbarrière was niet stressvol alsof het elders kan zijn. Het transportsysteem is zo wijdverbreid en punctueel, dat je je nooit zorgen hoeft te maken over het krijgen van punt A naar punt B.

Als u alleen reist voor de eerste keer, het idee van slapen in een hostel kamer kan ontmoedigend zijn. In Japan u kiezen voor een capsule hotel, dat is zeer vergelijkbaar met een hostel, behalve dat uw bed ruimte is veel meer beperkt, en uw persoonlijke ruimte wordt gerespecteerd. Alleen eten is niet alleen acceptabel, maar een norm in Japan, dus het is een geweldige plek om de kunst van het dineren alleen te beoefenen, als dat meestal intimiderend is voor jou.

4. IJsland

IJsland is prachtig, een outdoor persoon droom, en het is gerangschikt als het veiligste land in de wereld enkele jaren op rij. Dit betekent dat u (en uw bezorgde ouders) uw zorgen opzij kunnen zetten. Een ander ding waar je je geen zorgen over hoeft te maken is verdwalen.

De meeste reizigers in IJsland rijden de Golden Circle of Ring Road, en terwijl ik denk dat het perfect is voor een road trip met een buddy, het is geweldig solo, ook. Als je geen zin hebt om te rijden, is het lokale openbaar vervoer ook geweldig.

Bovendien is IJsland heerlijk klein en intiem. Met zo’n kleine bevolking voelt IJsland meer als een grote lokale buurt waar iedereen iedereen kent en er zoveel vertrouwen is dat mensen hun auto’s niet eens op slot doen als ze boodschappen doen. Bijna iedereen spreekt heel goed Engels, dus er is ook geen taalbarrière.

Het enige nadeel is dat IJsland is vrij duur. U de kosten omlaag door te verblijven in hostels en het kopen van uw eigen boodschappen. Maar ik zou zeggen dat IJsland is absoluut de moeite waard als je het veroorloven!

5. Duitsland

Duitsland is mijn favoriete land in Europa. Ik vond het zo leuk dat ik verhuisde naar Berlijn voor vijf jaar. Ik denk dat Berlijn in het bijzonder is perfect voor de eerste keer solo vrouwelijke reizigers – er zijn zo veel dingen die perfect zijn om alleen te doen, zoals een bezoek aan de galeries, toetreding tot een alternatieve street art tour, en winkelen op de vlooienmarkten.

Als je genoeg hebt van de artistieke scene in Berlijn, kun je op de trein stappen en naar Spreewald, Stuttgart, gaan en de kastelen in de rest van Baden-Wüttemberg bezoeken, om te genieten van de prachtige natuur die Duitsland te bieden heeft.

Het land is veilig, navigatie is een eitje, Engels wordt veel gesproken, de lokale bevolking is over het algemeen behulpzaam – Duitsland controleert gewoon alle dozen voor de eerste keer solo reizigers! Ik waardeer ook echt de culturele diversiteit, en om wat voor reden, het is een plek waar ik het gevoel dat ik kan 100% mijn ware zelf zonder te worden beoordeeld, en dat zou heel goed zijn wat je zoekt in uw reis.

6. Nieuw-Zeeland

Als u jonger bent dan 30 jaar en een werkvakantie plant, kan Nieuw-Zeeland uiteindelijk de bestemming zijn van uw eerste soloreis naar het buitenland, en dat is perfect! Veel mensen maken gebruik van deze gelegenheid om het land te verkennen op hun vrije dagen of na het beëindigen van het werk contracten, en met Nieuw-Zeeland wordt zo’n geweldig land om road trip te doen in, ik beveel het verzamelen van 3-4 mensen en het huren van een camper om te rijden rond beide eilanden.

Zelfs als u niet overweegt de werkvakantie kans, Nieuw-Zeeland is nog steeds geweldig voor de eerste keer solo reizigers, vooral als je comfortabel rijden lange afstanden. Je kon de bussen en treinen, die over het algemeen handig en goedkoop zijn, maar om naar off-beat plaatsen, een auto is veel meer ideaal.

Read Also: 29 Dingen Om Te Doen In Zuid-Korea: Reisgids Voor Nieuwe Reiziger

Navigatie is vrij eenvoudig en de lokale bevolking zijn ongelooflijk vriendelijk en behulpzaam. Misschien is het beste ding om te doen is om te verblijven in een sociaal hostel voor uw eerste paar dagen in Nieuw-Zeeland en op zoek naar een road trip buddy – alleen maar omdat je deze reis alleen, het betekent niet dat je nodig hebt om door jezelf de hele reis!

Over het algemeen is Nieuw-Zeeland perfect voor elke buitenmens – denk aan prachtige eilanden, blauwe dolfijnen, ruige gletsjers en prachtige meren, evenals verschillende routes om doorheen te wandelen. De lokale vriendelijkheid, veiligheid en eenvoudige navigatie zijn slechts de kers op de taart. Oefen met enkele korte roadtrips en solowandelingen thuis, en als je er klaar voor bent, is Nieuw-Zeeland slechts een vlucht.

7. Californië

Aan mijn niet-Amerikaanse lezers, als u op zoek bent naar de Verenigde Staten voor uw eerste solo-reis in het buitenland, staat u mij toe om u het huis waar ik ben opgegroeid in – Californië! Terwijl elke staat iets te bieden heeft, en veel plaatsen in de VS zijn perfect voor solo reizigers, ik geloof echt dat Californië is de perfecte staat voor de eerste keer solo reizigers.

Enkele van de beste plekken in Californië zijn San Francisco, Humboldt County, Orange County, en alles langs de Pacific Coast Highway. Ik stel voor om te beginnen in San Francisco, want het is een toeristische favoriet met voldoende openbaar vervoer, hoge beloopbaarheid en de levendige cultuur. Er is echt nergens anders zoals de Bay Area.

Als je buiten de gebaande paden wilt gaan, zijn Humboldt en Lost Coast mooi en relaxed. Er zijn ook een heleboel road trip routes om uit te kiezen. Mijn favorieten zijn het zuidwesten evenals de Pacifische kust. Tot slot, als je de laatste vrije plek in Amerika wilt zien, ga dan naar Slab City. Er zijn gewoon eindeloze manieren om te genieten van Californië als een solo-reiziger!

8. Hawaï

Hawaï is niet typisch wat in je opkomt wanneer de meeste mensen denken aan een solo-reis, maar ik was zo aangenaam verrast toen ik er was, en echt denken dat het eigenlijk perfect voor de eerste keer solo reizigers!

Dankzij de rijke cultuur en het tropische klimaat voelt Hawaï meer als een eigen land, met zoveel dingen om te doen die volledig solovriendelijk zijn.

Je zou een solo roadtrip langs de Road to Hana kunnen maken, een solo-verkenning van Lanai kunnen doen of deelnemen aan het Maui Surfer Girls-kamp, speciaal ontworpen voor individuele vrouwelijke reizigers die op zoek zijn naar een ondersteunende groep vrouwen om mee een nieuwe sport aan te gaan. Het is een ervaring die zowel empowerment als plezier is!

9. Peru

Als je hart is ingesteld op Zuid-Amerika voor uw eerste solo-reis, adviseer ik Peru. Dit ongelooflijk diverse land zal u blootstellen aan een verscheidenheid aan ervaringen, culturen en vooral klimaten. De iconische plekken zoals Rainbow Mountain, Huacachina, de Peruaanse Amazone, de Inca Trail en vele andere wandelpaden zijn absoluut prachtig. Ik bedoel, ze zijn allemaal bucket list waardige items!

Zoals de meeste mensen een bezoek aan Peru uiteindelijk een bezoek aan deze plekken, zult u nauwelijks alleen zijn, en de meeste tours zijn meer dan blij om enkele supplementen te verwelkomen. Peru heeft ook een levendige backpacker scene, dus het is echt gemakkelijk om anderen te ontmoeten in hostels en op tours.

Mijn grootste advies voor jou is dat je een beetje Spaans leert. Verwacht niet dat de lokale bevolking Engels te leren kennen.

Misschien is peru’s veiligheid reputatie is niet zo groot als de andere landen op de lijst, maar echt, alles wat je hoeft te doen is om dezelfde voorzorgsmaatregelen uit te oefenen terug naar huis als je in Peru. Hier zijn 31 veiligheidstips van 31 individuele vrouwelijke reizigers om je op weg te helpen.

10. Botswana

Wil je dat je eerste solotripherinneringen gevuld worden met wilde olifanten? Botswana is het antwoord, want het heeft meer wilde olifanten dan ergens anders in Afrika. In feite, Botswana is mijn favoriete land voor wildlife bekijken van alle Afrikaanse landen die ik heb gereisd tot nu toe.

Het is iets duurder dan andere landen in Afrika, maar het is ook een van de veiligste, en heeft fatsoenlijke wegen en een geweldige safari lodge systeem. Het is ook heel de perfecte plek om glamping uit te proberen, vooral omdat de kosten van eenvoudige slaapzalen misschien niet veel verschillen van privé-accommodaties.

Dit zijn de 10 bestemmingen die ik persoonlijk heb gereisd in en denk dat perfect zijn voor de eerste keer solo reizigers. Als je andere bestemmingen in gedachten hebt, deel dan in de comments! Laten we helpen meer mensen hun dromen van een solo-avontuur te realiseren – het is echt het beste cadeau dat men kan geven aan zichzelf!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *