De goedkoopste reisbestemmingen ter wereld in 2020

Welke landen ter wereld bieden de meeste waarde? Waar u in 2020 naartoe reizen waar u langer gaan, genieten van een hogere standaard en meer geld besparen? De volgende zijn 30 bestemmingen over de hele wereld die de essentie bieden – accommodatie, vervoer en voedsel – voor minder:

Azië

1. Laos, $30/dag

Terug in mijn budget backpacken dagen rond Zuidoost-Azië, Laos was een van de twee bestemmingen waar ik in staat was om mijn budget te houden op $ 30 /dag, hoewel accommodatie iets duurder dan de meeste plaatsen in Zuidoost-Azië op dat moment was. Veel van de geweldige activiteiten die je doen in Laos zijn goedkoop.

Ik betaalde $2,50 te zien een van de mooiste watervallen in de wereld, $7 voor een volledige dag tubing ervaring langs de Vang Vieng rivier, en $6 voor een geweldige tijger balsem massage. U ook een motorfiets huren voor goedkoop en venture off naar de kleinere steden, waar alles is nog goedkoper! Met meer en meer nieuwe hostels gebouwd om tegemoet te komen aan het toenemende aantal backpackers, u gaan voor goedkoper voor langer.

Maar als je een beetje meer te besteden hebben, u een prachtige kamer voor dichter bij $35 dat zou gemakkelijk $100 in de VS kosten.

Maaltijden: $3 – $9 per dag. Sommige hostels bieden een eenvoudig ontbijt
Accommodatie: $5-$10 per nacht in een hostel
Vervoer: $ 6 – $ 15 voor een motor voor de dag (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de fietsconditie en je afdingen vaardigheden), of tot $ 25 voor een intercity busticket
SIM-kaart met gegevens: $ 6 voor 1,5 GB met 30-dagen geldigheid

2. Vietnam, $30/dag

Ik had waarschijnlijk de gezondste en goedkoopste straat eten in Vietnam. Denk aan een soep met rijstnoedels, koriander, geweldige bouillon en een hele steel varkensvlees voor $ 1,50, of een kopje sterke, aromatische koffie voor $ 1. Voor zover vervoer gaat, als u een motorfiets huren, bent u helemaal klaar voor de dag. Ik begrijp echter dat niet iedereen comfortabel is op een motor, vooral in landen als Vietnam waar het wegverkeer overweldigend chaotisch kan zijn.

Het goede nieuws is dat GrabBike (vergelijkbaar met Uber, maar op de fiets!) is op grote schaal beschikbaar in alle grote steden, en de kosten is zo laag als $ 0,50 voor een 2 km rijden! De lange afstand bussen en treinen zijn ook betaalbaar en betrouwbaar. Accommodatie is ook aangenaam en gemakkelijker te veroorloven dan bijna overal in de wereld.

Maaltijden: $5 – $10 per dag. Sommige hostels bieden ontbijt dat bestaat uit een stokbrood, fruit en koffie
Accommodatie: $ 5 – $ 10 per nacht in een hostel (hier is een volledige gids voor de beste hostels in Vietnam)
Vervoer: $ 8 – $ 15 voor een motor voor de dag (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de fietsconditie en je afdingen vaardigheden) of voor een intercity busticket
SIM-kaart met gegevens: $ 2 voor 1,5 GB met 30-dagen geldigheid. Ja, het is zo goedkoop!

3. Cambodja, $25/dag

Ik weet zeker dat als u verkiest om het ruw te maken, u gemakkelijk een maand in Kambodja met enkel $1000 doorbrengen. Slaapzalen zijn erg basic, maar kan spotgoedkoop, hetzelfde geldt voor voedsel en alcohol.

Ik had ook mijn afdingen vaardigheden te bedanken als ik was bijna altijd in staat om mijn weg te praten uit wordt ten onrechte in rekening gebracht door de Tuk Tuk chauffeurs.

Er zijn een aantal eenmalige kosten, zoals de 3-daagse pas naar Angkor Wat, die momenteel is vastgesteld op $ 62, en duiken reizen die optellen, maar er zullen ook dagen van fietsen in een klein dorp en het eten van goedkope en heerlijke vlees spiesjes, wanneer slechts een dollar of twee kon heel ver rekken.

Een ander ding is te overwegen de prachtige, meestal nieuwe boutique hotels op booking.com. Ze zijn natuurlijk niet zo goedkoop als een verblijf in hostels, maar voor de prijs, ze zijn zo de moeite waard! Ik zou zeker uitgeven op een paar nachten en hebben wat R&R tijd bij het zwembad.

Maaltijden: $5 – $10 per dag. Sommige hostels bieden ontbijt
Accommodatie: $ 3 – $ 10 per nacht in een hostel (hier is een gids voor de beste hostels in Cambodja)
Vervoer: $ 6 – $ 15 voor een motor voor de dag (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de fietsconditie en je afdingen vaardigheden) of voor een intercity busticket
SIM-kaart met gegevens: $ 2 voor 1,5 GB met 30-dagen geldigheid. Ja, het is zo goedkoop!

4. Noord-Thailand, $30/dag

Het noorden van Thailand is gemakkelijk op een krap budget. Als men naar het zuiden beweegt, beginnen de kosten voor accommodatie te verdubbelen, verdrievoudigen en zelfs te verviervoudigen. Als u weinig tijd en budget voor uw Thailand reis, verblijf in het noorden! Zelfs in populaire plaatsen zoals Chiang Mai en Pai, u gemakkelijk basisslaapzalen voor minder dan $5 vinden.

Als je stok met het eten van straatvoedsel (Om elk haar eigen, maar waarom pasta eten als je pad Thai hebben, heb ik gelijk?), niet alleen bespaart u uzelf wat geld, zal de ervaring veel authentieker en heerlijk, ook.

Voor zover activiteiten gaan, je echt niet veel geld nodig om uw dag te genieten als de meeste activiteiten zoals een bezoek aan de Witte Tempel, wandelen, of het verzamelen van 3 andere mensen uit uw hostel om een auto te huren en gaan op een aantal dagtochten, zijn allemaal betaalbaar.

Maaltijden: $5 – $15 per dag. Sommige hostels bieden ontbijt
Accommodatie: $5-$10 per nacht in een hostel
Vervoer: $ 6 – $ 10 voor een motor voor de dag (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de fietsconditie en uw afdingen vaardigheden) of een huurauto verdeeld tussen 4 personen
SIM-kaart met gegevens: $ 7 voor 1,5 GB met 30-dagen geldigheid

5. Indonesië, $30/dag

Het ding over Indonesië is dat het kan echt goedkoop zijn, of het kan vrij duur zijn, afhankelijk van een groot ding – vervoer. Intercity reizen kan zeer tijdrovend en kostbaar zijn, dus reist u van het ene eiland naar het andere met een privéboot.

Om kosten te besparen, stok met een regio of twee! Er is veel te doen en te zien, en meer tijd doorbrengen op één plaats zal je alleen maar in staat stellen om dieper te reizen en toch een zinvollere ervaring te hebben.

Als u wilt reizen heinde en verre op een begroting, mijn grootste tip is om het lokale vervoer! Dat is wat ik deed backpacken in Indonesië een paar jaar terug, en zeker genoeg, ik eindigde met een aantal grappige verhalen.

Read Also: Het Beste Museum In Engeland Voor Reizen

Aan de andere kant, eten en drinken zijn goedkoop in het hele land, niet te vergeten absoluut heerlijk ook! Rijden op een scooter door de bergen kost heel weinig, dat geldt ook voor wandelen, watervallen achtervolgen en de hele dag in een hangmat aan het strand zitten. Hostels zijn overvloedig, sociaal en betaalbaar, vooral in plaatsen zoals de Gili-eilanden.

Maaltijden: $5 – $15 per dag. Sommige hostels bieden ontbijt
Accommodatie: $5-$10 per nacht in een hostel
Vervoer: $ 8 – $ 15 voor een motor voor de dag (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de fietsconditie en je afdingen vaardigheden)
SIM-kaart met gegevens: $ 5 voor 2 GB met 30-dagen geldigheid

6. De Filippijnen, $35/day

Archipel van de Filippijnen kan heel wat geld en tijd kosten om rond te krijgen, en de hostel opties zijn lang niet zo overvloedig als andere Landen van Zuidoost-Azië. Terwijl deze twee factoren lijken een grote turn off voor reizigers proberen om hun budget zo ver mogelijk te rekken, zijn er manieren om uw reiskosten in de Filippijnen laag te houden.

Als u ervoor kiest om te reizen tijdens schouder seizoenen, boek uw vluchten en plan uw reis weg van tevoren (het is niet het land om altijd vleugel!), en proberen te houden binnen 1-2 regio’s, de Filippijnen kan nog steeds betaalbaar zijn.

Bovendien heeft het land enkele van de mooiste eilanden, prachtige duikplekken en verborgen juweeltjes die je zoveel meer zou moeten betalen om in andere delen van de wereld te ervaren. In die zin is de Filippijnen elke peso waard die je uitgeeft.

Maaltijden: $5 – $15 per dag. Sommige hostels bieden ontbijt
Accommodatie: $7-$13 per nacht in een hostel
Vervoer: $ 10 – $ 15 voor een motor voor de dag (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de fietsconditie en je afdingen vaardigheden) of $ 15 – $ 20 voor een boottocht van het ene eiland naar het andere
SIM-kaart met gegevens: $ 6 voor 2 GB met 30-dagen geldigheid

7. Maleisië, $35/dag

Als een van de meest economisch ontwikkelde Zuidoost-Aziatische landen, Maleisië wordt vaak gezien als duur. Op de top van dat, toen ik Maleisië voor de eerste keer bezocht, vertelden enkele mensen me dat het niet de moeite waard was om lang te blijven.

Echter, ik eindigde vergadering veel lokale bevolking, meer in staat om te communiceren en vinden meer gemeenschappelijke grond met hen dan ik had in Cambodja of Laos, en had zo veel plezier het verkennen van Cameron Highlands, de jungles van Borneo, en de prachtige eilanden.

De kers op de taart? Ze waren allemaal betaalbaar. Een nachtbus van Kuala Lumpur naar de Perhentian Islands kost zo weinig als $ 8, er zijn zo veel interessante lokale buurten en markten die vrij zijn om te verkennen, en ten slotte, de Maleisische keuken is als geen ander – u eten vinden van zowat elke cultuur en het is zo goedkoop en heerlijk – maar niet noodzakelijkerwijs gezond. Maleisië is ook een van de goedkoopste plaatsen in de wereld om een PADI duiken certificaat te krijgen.

Het enige dat maleisië duur zou kunnen maken om in te reizen is alcohol, die hoogst wordt belast. Echter, als je niet van plan bent op het drinken van elke nacht, dat zal geen probleem zijn.

Maaltijden: $5 – $10 per dag. Sommige hostels bieden ontbijt
Accommodatie: $ 5 – $ 15 per nacht in een hostel
Vervoer: $ 3 – $ 5 voor een volledige dag van trein-en busritten, of $ 8 – $ 15 voor een nachtelijke intercity busrit
SIM-kaart met gegevens: $ 8 voor 2 GB met 30-dagen geldigheid

8. Sri Lanka, $33/dag

Zoals veel landen, Sri Lanka kan worden gezien op een backpacker budget, of men kan er een klein fortuin uitgeven. De grootste kicker was de prijs van activiteiten, zoals safari’s, en toegang tot de UNESCO World Heritage sites. Met elk loopt ongeveer $ 40 – $ 50 per ticket, dit maakte Sri Lanka duurder om volledig te verkennen.

Dat gezegd hebbende, Sri Lanka kan worden gedaan op dichter bij $30 per dag op de dagen dat je niet voor dure activiteiten betalen. Eten, vervoer, accommodatie en internet zijn relatief goedkoop. Een ding om op te merken over het vervoer is dat in sommige gevallen, het nemen van een taxi / uber (in de grote steden) kan goedkoper zijn dan het huren van een fiets.

Als u mensen in uw hostel vinden om de kosten te verdelen, kan het huren van een bestuurder voor de dag zo laag zijn als $5 per persoon. Het goedkoopste vervoer is de trein, die is heerlijk en IMO, de beste manier om te reizen door Sri Lanka.

Maaltijden: $5 – $10 per dag. Sommige hostels bieden ontbijt
Accommodatie: $8-$15 per nacht in een hostel
Vervoer: $ 10 – $ 15 per persoon voor een privé-auto en chauffeur verdeeld over 4 personen, of $ 3 – $ 5 voor een tweedeklas cabinetreinrit tussen steden
SIM-kaart met gegevens: $ 2 voor 1,5 GB met 30-dagen geldigheid. Ja, het is zo goedkoop!

9. Nepal, $28/day ($15/day if trekking)

Nepal is een zeer goedkoop land om doorheen te reizen, met de meeste eten, accommodatie en vervoer voor slechts een paar dollar als je eet, slaapt en reist met behulp van lokale opties. Voor eten, terwijl ik nooit maagproblemen eten straatvoedsel lijken te krijgen, heeft de straat eten in Nepal niet de beste reputatie.

U goedkope en heerlijke huisgemaakte maaltijden in lokale gerunde kleine cafés wel. Wees zeer bewust wanneer u uw accommodatie online boeken, zoals grote bedrijven hebben overgenomen lokale gastgeziës en draaide ze in boutique hotels en resorts. De “lokale guesthouses” u hebt geboekt mei heel goed onderdeel van een grote hotelketen. Ik stel voor boeking de eerste paar nachten online, en kijk voor accommodatie van echte lokale guesthouses wanneer je bent aangekomen.

Als je uiteindelijk trekking, zolang je dit onafhankelijk doen en vermijd Mt. Everest zelf, die tienduizenden dollars kost, u reizen voor zo goedkoop als $ 10 per dag op voedsel en accommodatie op de lagere hoogten, en dichter bij $ 20 USD op hogere hoogten op populaire routes zoals de Annapurna Circuit.

Maaltijden: $5 – $10 per dag. Sommige hostels bieden ontbijt
Accommodatie: $5 -$10 per nacht in een lokaal pension
Vervoer: $ 10 – $ 15 per persoon voor een eigen auto en chauffeur verdeeld tussen 4 personen, of een lokale busrit tussen steden
SIM-kaart met gegevens: $ 3 voor 1,25 GB met 30-dagen geldigheid. Ja, het is zo goedkoop!

10. Taiwan, $34/dag

2 woorden: straatvoedsel. Voor minder dan $ 2, u een bord van geurige rijst met varkensvlees / kip op de top, een grote frituur kip chop, of een kom heerlijke vermicelli met oesters. Eten in Taiwan is heerlijk en belachelijk goedkoop.

Als je een fijnproever op een begroting, weet je waar te gaan! In steden als Taipei en Tainan u zich inschrijven voor hun stadsfietsen, die minder dan $ 0,50 per uur per rit kosten en de eerste 30 minuten gratis zijn. Dit betekent dat u eventueel de hele dag door de stad reizen zonder geld uit te geven aan vervoer.

Dat gezegd hebbende, high-end voedsel en kleding prijzen in Taiwan kan soms op het niveau van de VS. Intercity reizen is ofwel duur met de High Speed Rail (HSR), of tijdrovend met iets goedkopere opties. Internet is ook niet zo goedkoop als de landen hierboven.

Maaltijden: $5 – $10 per dag. Sommige hostels bieden ontbijt
Accommodatie: $10 – $20 per nacht in een hostel ( ik beveel dit in Taipei!)
Vervoer: $ 0 – $ 3 voor een volledige dag van fiets, bus en treinritten, of $ 20 – $ 40 voor een HSR-rit tussen steden
SIM-kaart met gegevens: $ 33 voor onbeperkte data met 28-dagen geldigheid

11. India, $20/dag

India is misschien wel het goedkoopste land om naartoe te reizen, maar als en alleen als je bereid bent om af te dingen en te jagen voor deals. Houd in gedachten dat goedkope kamers die in de $ 3 bereik lopen zal zeer basic en het is normaal om te douchen met emmers verwarmd water.

U zult moeilijk worden ingedrukt om goedkope edelstenen in het noorden te vinden, maar het zuiden met zijn prachtige stranden kan vruchtbaarder blijken als het gaat om budgetaccommodatie.

De beste manier om te reizen door India op een begroting is om dingen zelf te boeken. Dit betekent geen agenten en geen online boekingssites (behalve voor sommige intercity reizen. Voor dat, check out 12Go Azië). Vergelijkbaar met Nepal, als je naar lokale guesthouses, restaurants en reisorganisaties lopen, kon je gemakkelijk dezelfde dingen in persoon voor de helft van de genoemde prijs online.

Maaltijden: $3 – $6 per dag
Accommodatie: $ 4 – $ 8 per nacht in een lokaal pension
Vervoer: $ 1 – $ 3 voor een volledige dag van bus-en treinritten, of $ 8 – $ 30 voor een intercity treinrit (soms een binnenlandse vlucht kost zo weinig als $ 30, als je wilt uitgeven zonder daadwerkelijk uitgeven!)
SIM-kaart met gegevens: $ 3 voor 1,5 GB met 30-dagen geldigheid. Ja, het is zo goedkoop!

12. Sommige delen van China, $25/day

China’s grote steden hebben allerlei chique restaurants en hotels die recht in uw budget kunnen eten in een grote weg, maar in een land zo groot, je hoeft alleen maar buiten de gebaande paden voor een goedkopere nog meer authentieke ervaring. Denk aan provincies als Sichuan, Dali en Guangxi, waar goedkope accommodatie, heerlijk straateten en unieke ervaringen zoals het hebben van een BBQ met de lokale bevolking, of fietsen, volledig gratis of zeer, zeer goedkoop kunnen zijn.

Zelfs in grote steden zoals Beijing en Shanghai, zijn er manieren om uw reiskosten te verlagen. Hostels zijn een geweldige waarde – misschien wel de beste in de wereld – en zoals altijd, als je vasthouden aan het eten van straatvoedsel, zult u niet veel geld nodig om rond te komen.

Wat duur is, is intercity reizen, zoals vervoer kan een beetje duurder bij $20 + voor 8-uurs bussen en vanaf daar. China is een enorm land en daarom, bewegen snel en op hogere klassen van de trein kan snel optellen. Als u een provincie kiest en er langer in doorbrengt, zal dit geen probleem zijn.

Maaltijden: $4 – $8 per dag

Accommodatie: $ 5 – $ 10 per nacht in een hostel of een lokaal pension
Vervoer: $ 1 – $ 3 voor een volledige dag van bus-en treinritten in de stad, of $ 10 – $ 30 voor een intercity bus of treinrit
SIM-kaart met gegevens: $ 15 voor 2 GB met 30-dagen geldigheid. Vergeet uw VPN-abonnementen niet, zodat u verbonden blijven met uw sociale media en Google!

13. Kirgizië, $25/dag

Kirgizië is het land van keuze voor de meeste reizigers die geïnteresseerd zijn in het uitproberen van Centraal-Azië, en dus het meest geschikt voor reizigers van alle budgetten. Eten is goedkoop en interessant, dus vervoer is vervoer rond met behulp van de minibussen. Prijzen openbaar vervoer zijn vast en is waarschijnlijk het goedkoopste aspect van reizen in Kirgizië.

Zoals voor accommodatie, vindt u hostels in de belangrijkste bestemmingen, en lokale thuis verblijven in meer landelijke plaatsen voor minder dan $ 10. Als je een meerdaagse wandeling maakt zoals het Tian Shan-gebergte, moet de tourprijs de meeste dingen bevatten.

Maaltijden: $4 – $8 per dag
Accommodatie: $ 8 – $ 12 per nacht in een hostel of een lokaal pension
Vervoer: $0.20 voor een lokale minibus rit, of $4 voor een intercity busrit – dat klopt!
SIM-kaart met gegevens: $ 3 voor 3 GB met 30-dagen geldigheid. Hoewel ik niet zou verwachten dat het zou werken in de bergen

Europa

14. Roemenië, $33/dag

Als u van plan bent een Europese reis die betaalbaar en een beetje buiten de gebaande paden, Roemenië is perfect voor jou. Terwijl het land bekend staat om Dracula, veel charmante steden en gratis activiteiten blijven onbekend voor de meeste buitenlanders.

Of u nu een lange wandeling door de middeleeuwse dorpen maakt of mensen kijkt in een van de prachtige parken, Roemenië is geweldig voor iedereen na een Europese ervaring met een beperkt budget. U ook gebruik maken van de gratis wandeltochten om de vele historische bezienswaardigheden te bekijken.

Hostels lopen $ 10 – $ 15 per nacht, eten is stevig en heerlijk (een geldbesparende tip: Heb uw ontbijt in het hostel, hebben een grote stevige maaltijd voor de lunch, en kook je eigen maaltijd voor het diner. Het is gemakkelijk en betaalbaar om verse producten te krijgen van de lokale markt, maar zorg ervoor dat uw hostel heeft een keuken!), en het openbaar vervoer is betrouwbaar en betaalbaar.

Maaltijden: $10 – $15 per dag
Accommodatie: $ 10 – $ 15 per nacht in een hostel of een lokaal pension
Vervoer: $ 5 – $ 10 voor een volledige dag van bus- en treinritten
SIM-kaart met gegevens: $ 6 voor 3 GB met 28-daagse geldigheid

15. Georgië, $30/dag

Georgië is een andere onderschatte Europese bestemming die absoluut mooi en betaalbaar is. Ook, krijg dit: de meesten van jullie in staat zullen zijn om Georgië in te voeren zonder een visum, en verblijf voor een jaar. Zeg wat?!

Kwaliteit hostels tegen een redelijke prijsklasse, een maaltijd in een lokaal restaurant voor zo laag als $ 3, en een lokale minibus rit voor minder dan $ 1 zijn slechts enkele van de geweldige dingen Georgië kan bieden aan haar bezoekers. Wat is meer? Toegangsprijzen voor musea en historische bezienswaardigheden zijn meestal minder dan $ 2.

De lokale bevolking is zeer warm en gastvrij, en liften is volledig mogelijk voor korte en lange afstand reizen. Er zijn vele dagtochten, wandelingen en kloosters in Georgië, dat men gemakkelijk maanden kan doorbrengen en je niet kan vervelen. Het is perfect als je meer tijd dan geld hebt.

Maaltijden: $10 – $15 per dag
Accommodatie: $ 5 – $ 15 per nacht in een hostel
Vervoer: $ 3 – $ 5 voor een volledige dag van bus- en treinritten, $ 5 – $ 10 voor een intercityrit, of $ 0 als je lift!
SIM-kaart met gegevens: $ 3 voor 1 GB met 1 maand geldigheid

16. Griekenland, $40/dag

Timing is cruciaal als je wilt reizen in Griekenland op een begroting. Terwijl de prijzen van vluchten, accommodatie en reizen grotendeels zijn verlaagd sinds de schuldencrisis in het land in 2010, kosten de zomermaanden nog steeds meer dan andere. Dit betekent het vermijden van juli en augustus, die de warmste en drukste maanden in Griekenland.

In plaats daarvan, ga een paar weken voor of na de zomer, en je zult in staat zijn om Griekenland te genieten met kleinere drukte en een lager budget. U ook bezuinigen op voedselkosten door het kopen van verse producten van de markt en het maken van uw eigen maaltijden, omdat uit eten gaan in restaurants kan duur zijn in bepaalde delen van Griekenland.

Een kleine picknick aan het prachtige strand kan net zo aangenaam zijn als een weelderige maaltijd in een visrestaurant!

Voor zover activiteiten gaan, kiezen voor de gratis wandeltochten beschikbaar, en als je van plan bent om wat eiland hoppen in Griekenland te doen, plan goed en stok met een groep eilanden om transfers te minimaliseren. Houd er rekening mee dat een binnenlandse vlucht soms goedkoper kan zijn dan een busrit voor lange afstanden.

Maaltijden: $10 – $15 per dag
Accommodatie: $ 10 – $ 15 per nacht in een hostel
Vervoer: $ 10 – $ 15 per persoon voor een huurauto verdeeld tussen 4 personen (let op: scooterverhuur kost ongeveer $ 25 – $ 30 / dag), of $ 10 – $ 20 voor ferry tickets rond de eilanden
SIM-kaart met gegevens: $ 12 voor 2 GB met 30-dagen geldigheid

17. Tsjechië, $40/dag

Als meer en meer toeristen massaal naar de Tsjechische Republiek, of meer specifiek, Praag, voor zijn rijke geschiedenis en goedkoper-dan-water bier, zijn de prijzen opgeblazen in de afgelopen jaren. Het is echter nog steeds gemakkelijk een van de goedkoopste Midden-Europese landen om in te reizen, vooral als je verder gaat dan Praag, zoals Cesky Krumlov en Telc, om de echte Tsjechische cultuur te ervaren tegen veel lagere kosten.

Lokaal vervoer is betrouwbaar en betaalbaar, en als u van plan bent om veel te reizen, overweeg dan om een 3-daagse pas voor $ 16.

Tsjechische keuken is zeer stevig en groot in portie. Hoewel het niet de gezondste (de meeste maaltijden bestaan uit aardappel en vlees), zal het zeker vullen u zo om uw budget te rekken – uit eten in een lokaal restaurant voor de lunch, en hebben een lichte snack voor het diner.

Toegangsprijzen voor historische bezienswaardigheden en musea kunnen vrij duur zijn ($ 18 om het Kasteel van Praag binnen te komen), maar je hoeft niet altijd daadwerkelijk binnen te komen – de wandelingen zijn geweldig, en je altijd de architectuur van buitenaf bewonderen en de meest intrigerende kiezen om naar binnen te gaan.

Maaltijden: $10 – $15 per dag
Accommodatie: $12 – $20 per nacht in een hostel
Vervoer: $5 voor een volledige dag tramritten, $15 -$20 voor een intercity busrit
SIM-kaart met gegevens: $ 13 voor 2 GB met 1 maand geldigheid

18. Oekraïne, $26/dag

Oekraïne is een uitdagend land om in te reizen, vanwege de taalbarrière en het gebrek aan betrouwbaar vervoer. Maar als u op zoek bent naar een interessant Europees avontuur op een begroting, Oekraïne is perfect. Het belangrijkste ding dat Oekraïne zo betaalbaar maakt om in te reizen is zijn gedevalueerde munt.

Op dit moment van schrijven, 1 USD = 27 UAH. Om dingen in perspectief te plaatsen, kost een slaapzaal typisch ongeveer 150 UAH per nacht. Dat is 6 USD. Houd er rekening mee dat dit Europa is waar we het over hebben! Eten, vervoer, sightseeing en andere activiteiten zijn allemaal ongelooflijk goedkoop voor een Europese bestemming.

Maaltijden: $6 – $8 per dag
Accommodatie: $6 – $10 per nacht in een hostel
Vervoer: $ 1 – $ 3 voor een volledige dag treinritten, $ 6 – $ 15 voor een intercity treinrit
SIM-kaart met gegevens: $ 3 voor 3 GB met 1 maand geldigheid

19. Polen, $40/dag

Als je een fan bent van erfgoed, heeft Polen er 14 te bieden. Een land rijk aan cultuur en geschiedenis, het is een schande dat Polen vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen. Het kost gemiddeld $ 5 om musea en historische sites te betreden, wat redelijk betaalbaar is naar Europese normen.

Eten is heerlijk en heeft een beetje meer variatie dan de buurlanden, maar het is nog steeds zwaar op de calorieën. De treinen zijn een beetje gedateerd maar kosten zeer weinig.

Polen is een van die landen waar je gemakkelijk een hele dag doorbrengen met dwalen en mensen kijken. Er zullen dagen zijn dat je niets anders uitgeeft dan aan de essentie. Zorg ervoor dat je eet in een “melkbar”, een betaalbare maar heerlijke optie die populair is bij de lokale bevolking.

Ga verder dan Krakau en Warschau en verken andere kleinere steden zoals Gdansk, Wroclaw en Zakopane, die allemaal prachtig en mogelijk zelfs goedkoper zijn om in te reizen.

Maaltijden: $10 – $15 per dag
Accommodatie: $8 – $12 per nacht in een hostel
Vervoer: $ 1 – $ 3 voor een volledige dag treinritten, $ 10 – $ 15 voor een intercity treinrit
SIM-kaart met gegevens: $ 3 voor 2 GB met 1 maand geldigheid

20. Kroatië, $40/dag

Als je van turquoise wateren, zon en feesten houdt, kijk dan niet verder dan Kroatië om je volgende budgetreis te plannen. Er zijn duizenden eilanden rondom het vasteland, uitstekend weer van mei – oktober, en strand en jacht partijen het hele jaar door. De essentiële kosten inclusief accommodatie, vervoer en eten hebben allemaal een redelijk prijskaartje.

Er is ook prachtige architectuur om je te vergapen, interessante bezienswaardigheden zoals het Museum of Broken Relationships, evenals schattige kleine stadjes om te verkennen.

Om te reizen in Kroatië op een begroting, moet u een soortgelijke benadering van Griekenland – reizen in de schouder seizoen. Juli & augustus zijn de drukste maanden van het land, dus vermijd ze indien mogelijk. Houd ook uw eiland hoppen naar een groep eilanden om transfers te minimaliseren.

Maaltijden: $10 – $15 per dag. Sommige hostels bieden gratis ontbijt
Accommodatie: $12 – $16 per nacht in een hostel
Vervoer: $ 12 – $ 15 per persoon voor een huurauto verdeeld tussen 4 personen, of $ 10 – $ 15 voor een veerboot
SIM-kaart met gegevens: $ 8 voor 2 GB met 30-dagen geldigheid

21. Turkije, $40/dag

Turkije kan goedkoop of duur zijn, afhankelijk van wat je wilt doen en hoe diep je door het land wilt reizen. Een ballonvaart kost ongeveer $ 200 – $ 300, en intercity reizen kan echt lang en duur. Echter, het land heeft een heleboel andere bucket list-waardige items die veel minder kosten, en als u uw route goed plant, is het zeker mogelijk, zo niet gemakkelijk, om te reizen door Turkije op een begroting.

De prachtige Blauwe Moskee in Istanbul, de adembenemende witte travertines in Pamukkale, en de hustling bazaars over het hele land zijn relatief betaalbaar om binnen te komen. Terwijl de lange afstand bussen duur zijn, als je goed van plan bent en neem de nachtbussen, krijg je te besparen op accommodatie.

Als je kort bent op zowel tijd als geld, gewoon stok met een stad of twee. Turks eten is heerlijk en goedkoop, dus dat is een ding minder zorgen te maken over!

Maaltijden: $10 – $15 per dag. Sommige hostels bieden gratis ontbijt
Accommodatie: $ 5 – $ 15 per nacht in een hostel
Vervoer: $ 1 – $ 3 voor een taxirit, of $ 30 – $ 60 voor een intercity ‘s nachts busrit
SIM-kaart met gegevens: $ 8 voor 2 GB met 30-dagen geldigheid

22. De Baltische staten, $40/dag

Litouwen, Estland en Letland zijn het perfecte trio voor diegenen die met een beperkt budget noordoost-Europa willen reizen, vooral als je van rijke geschiedenis, levendige cultuur en steden houdt die het best te voet kunnen worden verkend. Breng een paar dagen tot een week in elk land om alles te genieten in, genieten van verschillende dingen elk land te bieden heeft, en venture in de kleine steden buiten hun hoofdsteden, waar u zeer weinig toeristen te zien.

Litouwen

Litouwen is een klein land dat de meeste reizigers overslaan of besteden hoogstens een nacht of twee in alleen de hoofdstad Vilnius. Echter, deze charmante plek is niet alleen onderschat, maar ook zeer betaalbaar om in te reizen! Als u van feesten houdt, is het nachtleven in Vilnius levendig en leuk en de alcohol is redelijk betaalbaar.

Als je een rustigere ervaring wilt, bekijk dan de oude binnenstad in Kaunas, Klaipeda en Curonian Spit. Houd er rekening mee dat buiten de hoofdstad, hostels kan moeilijk zijn om langs te komen, dus reserveer van tevoren of zelfs overwegen couchsurfing!

Maaltijden: $10 – $15 per dag. Sommige hostels bieden gratis ontbijt
Accommodatie: $8 – $12 per nacht in een hostel
Vervoer: $ 3 – $ 6 voor een volledige dag busritten in de stad, of $ 15 – $ 20 voor een intercity busrit. Bussen lijken betrouwbaarder dan treinen in Litouwen!
SIM-kaart met gegevens: Ontvang een Baltische simkaart voor $ 7 voor 3 GB met 30-dagen geldigheid

Estland

Natuurliefhebbers zullen genieten van Estland – 53% van het land is bebost. Dit betekent ook dat activiteiten zoals wandelen en het verkennen van de nationale parken overvloedig en betaalbaar zijn (zo niet volledig gratis). De kleine steden zijn ook geweldig om te wandelen en te fietsen, dus transportkosten kunnen worden geminimaliseerd. Op die nota, betaalbare hostels kan moeilijk te komen door in deze kleine steden, dus overweeg jezelf te baseren in de hoofdstad, Tallinn, en maak dagtochten om ze te bezoeken.

Maaltijden: $10 – $15 per dag. Sommige hostels bieden gratis ontbijt
Accommodatie: $ 10 – $ 12 per nacht in een hostel
Vervoer: $ 3 – $ 6 voor een volledige dag van treinritten in de stad, of $ 10 – $ 15 voor een intercity treinrit
SIM-kaart met gegevens: Ontvang een Baltische simkaart voor $ 7 voor 3 GB met 30-dagen geldigheid

Letland

Net als in Estland is de helft van het land bedekt met bossen. Er zijn ook duizenden meren en rivieren in Letland, perfect voor kanoliefhebbers. De beste tijd om naar Letland te gaan is tijdens de herfst of winter, wanneer je de rivieren kanoën met de kleurveranderende bladeren die je vergezellen, of wanneer de kerstsfeer volledig te zien is op de lokale kerstmarkten.

Men kan ook gemakkelijk een hele dag doorbrengen dwalen door de betoverende bossen met kastelen verborgen in hen (oke, misschien niet “verborgen” maar dit klinkt dromeriger, zoals kastelen zouden moeten zijn). Al deze activiteiten zijn betaalbaar / gratis, dat is waarom reizen in Letland kan worden gedaan op een begroting.

Maaltijden: $12 – $15 per dag. Sommige hostels bieden gratis ontbijt
Accommodatie: $8 – $12 per nacht in een hostel
Vervoer: $ 2 – $ 5 voor een volledige dag van treinritten in de stad, of $ 10 – $ 15 voor een intercity treinrit.
SIM-kaart met gegevens: Ontvang een Baltische simkaart voor $ 7 voor 3 GB met 30-dagen geldigheid

AMERIKA

23. Mexico, $40/dag

Mexico zit vol eindeloze avonturen. Dit uitgestrekte land is rijk aan cultuur, natuur en een aantal van de beste gerechten ter wereld. Hoewel het land niet de beste reputatie heeft voor zover veiligheid gaat, vindt het meeste geweld plaats in bepaalde gebieden, en Mexico is een groot land met tal van veilige plaatsen om te verkennen.

Nu het goede nieuws? Het is gemakkelijk om te reizen in Mexico met een beperkt budget. Voor minder dan $ 20, zult u in staat zijn om ten minste 5 prachtige cenotes te verkennen, zoals die in de afbeelding hierboven; voor minder dan $ 3, u heerlijke straat eten zoals taco’s ( ik hou van taco’s), quesadillas, en tortilla’s verslinden; de witte zandstranden zijn in wezen gratis, en de gastvrijheid? Onbetaalbaar.

Terwijl het reizen binnen een stad is goedkoop, intercity reizen in Mexico kan kostbaar zijn, vooral vanwege hoe groot het land is. Het beste scenario is om een auto te huren, die kost ongeveer $ 30 – $ 50 per dag, en verdeeld tussen 4 personen.

Als je Mexico solo aan het backpacken bent, probeer dan langer op dezelfde plek te blijven om de transportkosten op te rekken. Op die manier bent u in staat om dieper te reizen en ervaring authentieke Mexico, ook.

Maaltijden: $8 – $15 per dag. Sommige hostels bieden gratis ontbijt
Accommodatie: $8 – $15 per nacht in een hostel
Vervoer: $ 3 – $ 5 voor een volledige dag van bus- en treinritten, of $ 30 – $ 50 voor een intercity busrit (yikes!)
SIM-kaart met gegevens: $ 10 voor 2 GB met een geldigheid van 30 dagen

24. Nicaragua, $35/dag

Nicaragua is een van de goedkoopste Midden-Amerikaanse bestemmingen om in te reizen, hoewel het waarschijnlijk niet veel langer zo zal blijven. Het land is bijgenaamd als de volgende Costa Rica, en we weten allemaal wat dat betekent. Voor nu, het land blijft betaalbaar, leuk en interessant dus ga voordat de prijzen omhoog gaan en voordat het massatoerisme hits.

Voor outdoor liefhebbers, Nicaragua is geweldig om te surfen, vulkaan wandelen, en duiken. Voor een meer ontspannen reis, de koloniale steden zijn prachtig om een wandeling in te nemen, en er zijn tal van prachtige stranden om de hele dag op te liggen.

Eten is goedkoop en heerlijk zij repetitief. Er zijn hostels over het hele land, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het vinden van goedkope accommodatie. Een ding om op te merken is dat er helaas bezorgdheid over de veiligheid in het land, dus controleer de officiële adviessite en wees uw eigen rechter voordat je gaat.

Maaltijden: $6 – $10 per dag. Sommige hostels bieden gratis ontbijt
Accommodatie: $ 5 – $ 15 per nacht in een hostel
Vervoer: $ 3 – $ 5 voor een volledige dag van kip bus ritten, of $ 8 – $ 15 voor een intercity busrit
SIM-kaart met gegevens: $ 12 voor 1GB met een geldigheid van 30 dagen

25. Guatemala, $38/day

Voor een geweldig Midden-Amerikaans avontuur met een beperkt budget, bekijk Guatemala. Het land is bedekt met weelderige jungles, vulkanen en ruïnes. Wanneer je een pauze nodig hebt van buitensporten, zullen de koloniale steden je hart veroveren met hun prachtige architectuur en geplaveide straten. Lokaal eten is heerlijk en goedkoop voor ongeveer $ 3 voor een volledige maaltijd ( behalve in Antigua, waar de prijzen eigenlijk dicht bij ons niveaus zijn).

Lokaal vervoer kan erg goedkoop zijn, maar soms verwarrend en riskant. De lokale bevolking neemt meestal de kipbussen, die zijn omgebouwd schoolbussen uit Noord-Amerika, en zijn de goedkoopste manier om overal te geraken. De bussen hebben geen specifieke haltes, noch is er een bord met prijzen op.

In plaats daarvan, mensen gewoon zwaaien de bussen naar beneden, en betalen de verzamelaar geld. Kijk hoeveel de lokale bevolking betaalt en betalen hetzelfde.

Maaltijden: $10 – $15 per dag. Sommige hostels bieden gratis ontbijt
Accommodatie: $ 10 – $ 15 per nacht in een hostel
Vervoer: $ 1 – $ 3 voor een volledige dag van kip bus ritten, of $ 5 – $ 10 voor een intercity busrit
SIM-kaart met gegevens: $ 13 voor 2 GB met een geldigheid van 30 dagen

26. Colombia, $35/dag

Een kleurrijke bestemming met een donker verleden, Colombia is hard op weg een populaire betaalbare bestemming. Als je een geschiedenisnerd bent, zul je genieten van de musea en historische bezienswaardigheden in Bogota, de Verloren Stad en daarbuiten. Als je van de natuur houdt, wacht de Amazone.

Wat duikliefhebbers betreft, heeft Colombia ook enkele van ‘s werelds beste duiklocaties en prachtige stranden. Met accommodatie, vervoer en eten zo betaalbaar, heb je ruimte voor af en toe uitspattingen – overweeg een luxe villa te boeken voor een nacht of twee, je zult nergens anders in dit deel van de wereld een deal krijgen!

Maaltijden: $10 – $15 per dag. Sommige hostels bieden gratis ontbijt
Accommodatie: $8 – $12 per nacht in een hostel
Vervoer: $ 1 – $ 3 voor een volledige dag van busritten, of $ 10 – $ 50 voor een intercity busrit (zorg ervoor dat u de binnenlandse vluchten die soms goedkoper dan bussen)
SIM-kaart met gegevens: $ 13 voor 2 GB met een geldigheid van 30 dagen

27. Bolivia, $30/dag

Bolivia is niet voor iedereen, maar als je op zoek bent naar een echte Zuid-Amerikaanse avontuur (op een begroting, toch), is dit de place to be. U zult omgaan met een handvol lange, kronkelende wegen buiten de gebaande paden, de hoogte kan problematisch zijn voor sommigen, maar de avonturen zijn eindeloos.

De Salt Flats en Death Road fietstocht zijn niet te missen, de Amazone is grotendeels onaangeroerd, en het land is ongelooflijk etnisch divers.

Om dingen goedkoop te laten blijven, hoef je alleen maar bij de levensstijl van de lokale bevolking te blijven. U bijvoorbeeld een 3-gangenmaaltijd krijgen voor minder dan $ 2 als u in een lokaal restaurant eet.

Hetzelfde geldt voor vervoer en accommodatie als u de lokale bussen neemt, en lopen naar lokale guesthouses in plaats van online boeken. De rondleidingen naar plaatsen zoals de Salt Flats kunnen exorbitant zijn, maar 100% de moeite waard.

Maaltijden: $8 – $10 per dag
Accommodatie: $ 8 – $ 12 per nacht in een hostel (probeer binnen te lopen voor lagere prijzen)
Vervoer: $ 1 – $ 2 voor een volledige dag van lokale busritten, of $ 8 – $ 15 voor een intercity treinrit
SIM-kaart met gegevens: $ 8 voor 1GB met een geldigheid van 30 dagen

28. Arizona & Utah (voor een roadtrip!), $45/dag

Terwijl de VS is over het algemeen niet een super budget bestemming, als je een road trip doen, u zeker besparen in sommige gebieden en uitgeven in anderen om zelfs uit uw totale budget. Voor mijn American Southwest road trip, bracht ik een gemiddelde van $110 /dag, die een camper verhuur inbegrepen, eten, gas, camping, plus kleine uitspattingen hier en daar.

Nu, het was zeker duurder omdat ik solo was. Als je maar één andere persoon had, zou je de kosten bijna perfect in tweeën kunnen splitsen. Als je twee andere mensen had, neem het dan mee naar een derde en ga zo maar door. Hoe meer hoe vrolijker (totdat je geen ruimte meer hebt en elkaar begint te ellebogen).

Enkele snelle tips over geld besparen:

Ontvang een nationaal park pass en voor $ 80, zult u in staat zijn om een carload van mensen te krijgen in een nationaal park in de VS voor een heel jaar.
Huur een camper als u een auto huurt. Dan kan uw accommodatie, afgezien van de bestelwagenkosten, volledig gratis zijn door alleen op BLM-terrein te kamperen.
Kook je eigen maaltijden! Nogmaals, het huren van een camper met keuken faciliteiten zal dit mogelijk maken en bespaart u een hoop geld
Maaltijden: $12 – $15/day
Accommodatie: gratis
Vervoer: $9/dag voor een camper verdeeld tussen 4 personen
SIM-kaart met gegevens: $ 35 voor 1GB met een geldigheid van 30 dagen

Afrika

29. Zuid-Afrika, $40/dag

Als u op USD of Euro reist, zal de wisselkoers alleen u een grote gunst doen. Op dit moment van schrijven, 1 Zuid-Afrikaanse Rand is gelijk aan 7 cent US. Elke hostels / guesthouse / toeristische accommodatie in Zuid-Afrika heet een “backpackers”, en ze zijn meestal in prachtige omgevingen en elk heeft een unieke persoonlijkheid, niet te vergeten betaalbaar ook.

Eten is waar de grote budget eter of spaarder kan worden, want het kan duur worden in Zuid-Afrika. Om geld te besparen, kook je eigen eten. Supermarkten zijn er in overvloed en hebben redelijke prijzen. Door in ieder geval je eigen ontbijt te koken en af en toe een diner te koken, kun je veel geld besparen.

Helaas kan het openbaar vervoer buiten Johannesburg en Kaapstad vrij beperkt zijn. Hoewel er een paar particuliere bedrijven en treinen die allemaal vervoer in het hele land, de beste (en eventueel) goedkoopste manier om rond het land is om een auto te huren en te delen met 3 andere mensen.

Maaltijden: $12 – $15 per dag
Accommodatie: $12 – $15 per nacht in een “backpackers”
Vervoer: $9 per dag voor een camper verdeeld tussen 4 personen
SIM-kaart met gegevens: $ 35 voor 1GB met een geldigheid van 30 dagen

30. Namibië, $42/dag

Namibië is de thuisbasis van enkele van ‘s werelds meest spectaculaire uitzichten, waaronder de prachtige Sossusvlei, de angstaanjagende prachtige Deadvlei en de enorme Fish River Canyon, om er maar een paar te noemen. Op het eerste gezicht lijkt Namibië misschien niet een budgetbestemming, omdat de meeste accommodaties tegemoet komen aan de luxecategorie, en de beschikbaarheid van vervoer van de ene plaats naar de andere kan worden beperkt in zo’n uitgestrekt land. Echter, je hoeft alleen maar om dingen te doen een beetje anders om een hoop geld te besparen.

Het belangrijkste is om te kiezen om te kamperen in plaats van een verblijf in een lodge. De luxe lodges kosten ongeveer $ 50 – $ 200 per nacht, maar u kamperen op hun campings voor ongeveer $ 8 – $ 10 per nacht.

Kamperen op de regering campings zal u terug ongeveer $ 15 – $ 18 per nacht. Zoals voor vervoer, idealiter zou je willen een 4 × 4 huren en delen met een paar mensen om de kosten te splitsen. Als uw accommodatie wordt geleverd met een gemeenschappelijke keuken, maken volledig gebruik van het als het koken van uw eigen maaltijden zal zeker bespaart u geld. Toegangsprijzen zijn over het algemeen goedkoop!

Maaltijden: $12 – $15 per dag
Accommodatie: $8 – $15 per nacht
Vervoer: $15 – $18 per dag voor een 4×4 split tussen 4 personen
SIM-kaart met gegevens: $ 16 voor 1,5 GB met een geldigheid van 60 dagen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *