Lieve plekken wegens solo te trekken (Tips & 10 favorieten)

Enig trekken schenkkan ene geweldige methode zijn wegens den wereld te zien. Of jouw nu nuchter enkel wilt zijn, zodat jouw te alle stilte verkennen, of mits jouw mensen wilt ontmoeten terwijl jouw reist, jouw ervaringen hebben diegene vaak onmogelijk zijn wanneer jouw met ene metgezel reist.

Ik heb nu gereisd om 60 + terechtkomen, den meeste van kip solo. Er is niets raars aan enkel trekken; te feite laat ie jouw vaak op ene diepere plus avontuurlijke methode trekken.

EEN SOLOBESTEMMING KIEZEN

Iets dat geoefend solo reizigers weten is dat jouw enkel trekken vrijwel overal (veiligheid toelaat, natuurlijk). Maar ie is zowel waar dat sommige terechtkomen veel gemakkelijker zijn dan andere.

Ie is wieg mits jouw jouw gewoon focussen op ie lust van jouw trektocht zonder zowel te maken te hebben met veiligheidsproblemen, ondoordringbare taalbarrières of ene krapte aan toeristische wegennet – vooral mits jouw verfrissend bent te soloreizen.

Subjectief denken ik graag na overheen dit spullen:

Is ene land vrij wasgoed bereisd?

Dan zullen ie waarschijnlijk ene veel weten reisroutes plus veel informatiebronnen vacant. Den mogelijkheid is vitaal dat jouw zowel meer andere (solo)reizigers ontmoet.

Is ie budgetvriendelijk?

Ie is makkelijker wegens enkel te trekken mits jouw noch onveranderlijk elke cent of dubbeltje hoeft te tellen. Plusteken ie zullen noch zo vitaal van ene overeenkomst mits jouw ene solo-toeslag voordat ene tour of accommodatie te vereffenen.

Is ene bestemming veilig?

Den meeste terechtkomen zijn veel veiliger dan den meeste mensen veronderstellen van ie nieuwsbericht, maar conflict regio’s zijn natuurlijk huis linksaf vermeden.

Plusteken totdat slot, is ie ene klein land?

Dit is noch eeuwig nodig, maar ik denken dat ie gemakkelijker schenkkan zijn wegens te trekken om kleinere terechtkomen diegene ene strakgespannen reiscircuit hebben, omdat jouw meer mogelijkheid hebt wegens onderweg mensen te ontmoeten. Bijvoorbeeld, Brazilië of China schenkkan wordt taaie notenhouten te openleggen (jouw gewoon zoals zo veel plekken!).

AANBEVOLEN SOLOBESTEMMINGEN

Mijn persoonlijke aanbevelingen omvatten Thailand te Azië, Peru of Ecuador te Zuid-Amerika (beide zijn gemakkelijk plus hebben ene klein reiscircuit), Costa Rica te Midden-Amerika (prijzig maar gemakkelijk) plus overal te Westelijk- of Midden-Europa.

Maar neem noch enkel raadgeving van mij aan!

Ie nemen van uw eerste stap te ie trekken solo is minder eng mits jouw zien hoe ie anderen heeft geïnspireerd. Mits jouw verdwaald bent overheen waar jouw moeten par, willen dit lieve plekken wegens solo te trekken (zoals gekozen om 10 reisbloggers) jouw te den juiste windrichting wijzen.

Thailand

Mits ie gaat wegens geweldige bestemmingen voordat nieuwe solo reizigers, zullen Thailand mijn voorkeur zijn. Ie is waar ik voordat ie voorafgaand backpackers tegenkwam plus mijn ogen had ontsloten voordat ie idee van trekken op lange termijn. Maar waarom is Thailand groots voordat ene nieuwe soloreiziger? Ie heeft ene geweldige party toneel, veel wandel- plus buitenactiviteiten, heerlijk nuttigen, ontspannende eilanden, tal van plekken wegens te vooroverduiken (of leren vooroverduiken), plus voldoende locals spreken Engels, zodat uw trektocht noch ofschoon te moeilijk zullen zijn. Met ene ontwikkelde backpackscene is ie zowel intact gemakkelijk wegens andere reizigers te ontmoeten, watten hevig beslissend is mits jouw enkel reist.

Natuurlijk is ie zowel intact verschillend dan Noord-Amerika plus Europa, dus jouw zult zeker ene goede hoeveelheid cultuurschok geoefend zonder jouw zorgen te paardenhoeven maken overheen jouw veiligheid. Werp te ene veel geweldige evenementen (zoals hun meerdaagse watergevecht Songkran dat ie nieuwe schooljaar viert) plus jouw hebt jezelf ene solide fundament voordat ene levensveranderende trektocht! Ene solo trektocht zoals Thailand is te wezen Backpacking 101. Tuurlijk, ie is misschien ene ietsje stereotiep dit dagen, maar ie is op diegene methode voordat ene goede reden.

Guatemala

Guatemala wasgoed ie eerste land waar ik enkel naartoe reisde. Ik wasgoed 17, ik had Europa nog nooit verlaten, plus ik herinner mij letterlijk rillen van angst waarna ik op ie vliegtuig stapte!

Guatemala is ene prachtig, veelkleurig land met ene vermogende geschiedenis, prachtige natuur plus gastvrije mensen. Watten maakt ie gemakkelijk wegens solo te trekken hier, is dat ie ene populaire bestemming voordat jonge backpackers. Ik ontmoette mensen vanaf den eerste dag op ene Spaanse schoolgebouw plus op ie vrijwilligerswerk dat ik uiteindelijk plus te hostels. Veel van den reizigers diegene u zult ontmoeten zijn zowel enkel waardoor ie intact gemakkelijk wegens mensen te vinden wegens rond te zweven met, wegens te trekken met of wegens gewoon tips te krijgen van op waar te gaan volgende.

Op den top van dat, Guatemala is hevig goedkoop om westerse normen, plus bussen brengen u overal waar u wilt gaan. Vermits den meeste Guatemalteken noch veel Engels spreken, raad ik aan wegens ene veel Spaanse lessen te volgen. Antigua, den voormalige hoofdstad van Guatemala is ene populaire plek wegens Spaanse lessen te nemen plus ene prachtige, levendige stad diegene den moeite waard is wegens watten tijdstip te om te brengen.

Mits u meer wilt weten overheen Guatemala check out mijn wetsartikel overheen 5 plekken noch te missen te Guatemala

Zelfs nu, na te hebben gewoond te meer dan 10 terechtkomen overheen den hele wereld plus te hebben gereisd wegens veel meer, mijn 6 weken te Guatemala blijven enkele van mijn uiterst kostbare herinneringen. Wegens ene wereld te bewandelen diegene zo verschillend is dan diegene van jezelf mits jouw nog zo welp plus onervaren bent, is ene werkelijk unieke ervaring plus hoe eng ie te eerste instantie zowel lijkt, raad ik iedereen aan: start op jonge ouderdom solo te trekken!

Japan

Japan wasgoed ie eerste land waar ik nuchter enkel reisde. Ie wasgoed haastigheid tien schooljaar geleden voordat ik veel van ene reiziger wasgoed. Ik had gewoon zoals Tokio gestuurd voordat ene werkreis plus had ie weekend om mijzelf te verkennen toegevoegd.

Dit gooide mij te ie diepe -en ik ben vrolijk dat ie deed. Tokio voelde weerga porties heerlijk plus verwarrend: den felle lichten, den kleine rekenen winkels diegene positie bieden aan slechts drietal personen, den golven van voetgangers oversteken erbij Shibuya, den taxi’s diegene ene of andere methode nog steeds uitzien nep zij uit den jaren 1980, den toiletten diegene ruwweg 20 verschillende schakelaars op hen-alles te Japan is ene potentiële mini-ervaring.

Somwijlen kun jouw jezelf plaatje roetsjen om scènes mits jouw ogen zijn ene filmrolletje camera – te feite, porties van mijn verblijf voelde mits den filmrolletje Lost te Translation. Ik zat te dezelfde stoel mits Bill Murray te dat hotel te Shinjuku, ontmoette ene charmant plus smaakvol Frans-Japans meisje, plus op onverklaarbare wijze vond ik mijzelf op ie album launch party van ene Japanse reggae verhouding.

Ik weet werkelijk noch zeker of Japan ie gemakkelijkste land is wegens andere reizigers of locals te ontmoeten. Dan weer, den mensen zijn ongelooflijk respectvol plus nuttig voordat vreemdelingen, ie land is veilig voldoende wegens te stevenen te ene steegje zonder angst, plus ie is ene plek waar jouw heerlijk verloren zelfs om uzelf. Voordat mij is Japan nog steeds ene van den lieve plekken wegens enkel te trekken.

Vietnam

Ie is moeilijk wegens maar één plek te uitzoeken, maar mits ie moest, zullen ie Vietnam zijn. Ie heeft ofschoon ie vreugde (plus cultuur-shock) van ene klassieke backpacker bestemming mits Thailand zonder den Poolse plus hardhandige party toneel. Ie is goedkoper dan Thailand, nipt zo veilig, maar ene ietsje meer eigenzinnig plus onbekend. Er is ene wasgoed reisde backpacker scène, zodat ene nieuwe solo reiziger zullen nul probleem vergadering vrienden hebben. Er zijn voldoende Engels sprekende mensen te ie geval jouw ene probleem hebt, maar noch zozeer dat jouw jouw wasgoed voelt te comfortabel. Ie is spotgoedkoop (ruwweg $ 3 vanaf nacht – waaronder ontbijt plus kosteloos pils) plus er wasgoed voordat elk watten wils: stranden, avontuurlijke sporten, wandelen plus caf. Ik zullen zo terug gaan.

Ene herrinnering diegene opvalt wasgoed erbij mijn laatste zekering te Vietnam: Saigon. Ik had ene heleboel contant poen ik moest wisselen plus, noch zeker waar den dichtstbijzijnde uitwisseling wasgoed, vroegtijdig ik ene van den medewerkers van ie hotel. Ter positie van te suggereren ga ik zoals ene standaard wisselkantoor positie (waar ik zullen ene verschrikkelijke overeenkomst te krijgen) schreef hij gebruiksaanwijzing zoals beneden wegens zoals ene zwarte markt uitwisseling uit sommige juwelierszaak. Ie duurde enige tijdstip wegens te vinden, plus mijn vertrouwen wasgoed noch vol, maar uiteindelijk ging ik zoals hierbinnen plus kreeg den wisselgeld. Den man sprak verbroken Engels, maar waarna ik hem vertelde dat ik uit Canada kwam, gaf hij mij ene half-tandeloze glimlach plus ene duim opwaarts. Ie wasgoed maar ene klein uur, maar mits soloreiziger zijn dat den momenten diegene er toe uitvoeren.

België

België is ene land waar ik veel tijdstip te heb doorgebracht. Totdat nu toe heb ik vliegen solo elke keer – plus ik zullen noch veranderen ene ding! Mijn eerste indruk van België wasgoed liften te Westelijk uit Duitsland, diegene gaf mij ene snelle ontmoeting met den lokale populatie – elk vriendelijker dan den vorige. Den laatste chauffeur diegene ik van den dag had, zullen mij eerst maar ene korte afstand brengen, maar ging uiteindelijk 40 minuten uit zijn weg wegens mij veilig zoals mijn Couchsurfing-gastheer te Gent te brengen.

Mijn gastheer, Sven, gelukkig gaf mij ene tour rond den stad resultaat mij den hoogtepunten plus gaf mij eigenzinnige stukjes kennis overheen den stad diegene ik nooit verschillend zullen hebben ontdekt. Op den top van dat, nam hij mij mee zoals ene partij zijn vriend wasgoed werpen voordat den verjaring van zijn hond, diegene enkel stelde mij voordat meer van den vriendelijke lokale populatie.

Belgische locals hebben den neiging wegens zeer open te staan voordat vreemdelingen plus hebben vaak ene perfecte handvat van den Engelse taal, ie wegdoen van angst voordat miscommunicatie uit uw zorgen. Alle uitgestrekte steden, van Gent totdat Brugge, Antwerpen plus Brussel, brengen hun inherent unieke vibes aan tafel, maar elke locatie te dit land is ene perfecte voorkeur voordat ene eerste tijdreiziger.

Panama

Panama is ene van den lieve terechtkomen voordat solo trekken omdat Panamese liefde avontuur. Ie land is vol watervallen – letterlijk duizenden! Ongeacht watervallen vindt u eindeloze wandelingen, epische stranden plus eilanduitjes. Ter wezen is ie ene avonturiersparadijs. Ter tegenstelling totdat veel terechtkomen overheen den hele wereld overweldigd om ie vreemdelingenverkeer, Panama lijkt relatief low key. Dit is den reden waarom lokale Panamese zijn erop gestookt wegens collega-avonturiers te toestaan zien uit den hele wereld den prachtige plekken te hun land.

Tijdens ene trektocht solo te Panama, heb ik ontmoet zo veel ongelooflijke locals diegene hebben mij ie intu dat hun lieve stuurman voordat den dag! Op ene dag, twee locals ik praatte online pakte mij op plus nam mij mee zoals ofschoon hun favoriete watervallen. Mits jouw solo reist, koester jouw dit dagen nuchter meer dan wanneer jouw met jouw inherent vrienden thuis bent. Wij aten Panamese nuttigen plus zij leerden mij Spaans mits wij onzerzijds best ene wasgoed gesprek te hebben geprobeerd. Dit soort ervaringen vind jouw noch te ene Lonely Planet-gids. Jij vindt zij op solo reisavonturen met locals diegene hun uiterste best uitvoeren wegens ervoor te zorgen dat jouw geniet van hun stulp, waar zij kolossaal trots op zijn!

Cuba

Cuba is ene land dat rechtuit voordat mijn hart ging waarna ik er solo voordat 3 weken reisden. Ie deed haar reputatie van ene ruwe plek wegens te trekken, maar den onvoorspelbaarheid is ene vitaal stukje van haar aantrekkingskracht. Watten ik hield overheen ie land, is den methode waarop rietje wordt noch waargenomen mits enkel recreatie, maar voelde mits ie bloed te jouw aderen. Ik herinner mij dat ik via den uiterst versleten woningens te ie centrum van Havana, waar zelfs ene verachtelijk verf is noch gelegd op den bakstenen diegene hun wanden te maken, maar ene glanzende nieuwe rietje systeem zit te ie midden van ie stulp, reggaeton schetterende plus heupen schudden.

Ik merkte ene sterk intu van maatschappij plus den vrolijkheid van interpersoonlijke interacties, bevorderd om ene krapte aan constante gemakkelijke internet. Mensen loeren veel meer zoals gezichten dan zoals schermen. Ik verbleef met den lokale populatie te casa particulares ( Cubaanse B&B’s) na ene heerlijke week mits ene Pers week stamgast met Mhai Yoga Retreat Centre. Mijn favoriete herinneringen zullen den salsalessen zijn, den dagen dat ik te ie Topes den Collantes National Park wandelde plus om den straten van Havana liep, waarbij ik den methode waarop mensen zichzelf dragen met diegene verschillende Cubaanse swag observeerde. Massamedia willen nog ene schommel nemen op den instinctieve liefde van mensen plus den aanvaarding van hun vlees hier, dus Cuba wasgoed nogal den onderricht te body positivity zowel.

Overal te Europa

Mijn favoriete solo trektocht wasgoed werkelijk mijn allereerste uitgestrekte trektocht zoals ie buitenland: ik reisde om Europa! Ik begon te Londen plus ging zoals Frankrijk, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje, plus ene twee anderen via den weg! Zwerven om Europa is ene geweldige plek wegens solo te trekken omdat ie zo veilig is plus den taalbarrière beheersbaar is. Mits u zenuwachtig overheen enkel trekken zijn, dan is ie uitzoeken van ene plek diegene comfortabeler voelt ene geweldige plek wegens te par! Ook is Europa volmaakt voordat ie krijgen van ene enorme hoeveelheid verschillende culturen zonder dat ie er heus te veraf tussendoor hoeft te trekken.

Vermits dit mijn eerste uitgestrekte trektocht zoals ie buitenland wasgoed, koos ik te trekken op ene georganiseerde bus tour. Ene georganiseerde tour is ie lieve voordat ene nieuwe reiziger, omdat jouw nog steeds technisch enkel reist, maar onderweg ene ietsje begeleiding hebt mits dat nodig is. Hoewel dit noch den uiterst kosteneffectieve methode is wegens te trekken, is ie groots voordat individuele reizigers, omdat er zeer weinig programma is betrokken zodra jouw piemel wordt van den reisgroep, plus den mensen op den tour wordt snel jouw vrienden. Ter feite, ene twee van den mensen diegene ik ontmoette ik nog steeds te voeling blijven met vandaag – ene van kip is Dan, diegene is mijn huidige vriend plus reispartner van 4 schooljaar nu!

Myanmar

Ik heb gereisd zoals meer dan 40 terechtkomen overheen den hele wereld (den meeste van kip enkel) plus ik schenkkan met vertrouwen schilderijlijst Myanmar mits ene van mijn top favoriete reisbestemmingen te den wereld noch enkel voordat algemene trekken, maar vooral voordat solo trekken. Den schoonheid, cultuur, voedsel, vriendelijke plus veerkrachtige mensen van Myanmar, betaalbaarheid, veiligheid, betrouwbare transportsystemen plus den overvloed aan mogelijkheden wegens jezelf onder te onderdompelen te den lokale cultuur plus natuur maken ie gemakkelijk wegens verliefd te wordt op ie land.

Mits ene individuele reiziger, wasgoed ik verwelkomd plus omarmd om den lokale populatie mits ik ie land van zuid zoals noord verkend. Gezinnen zullen mij welkom te hun dorpen mits ik zullen passeren op mijn e-bike, zelfs ofschoon wasgoed ie maar wegens te gaan zitten voordat den thee. Omdat ie vroeger ene Britse vestiging wasgoed, kunnen veel lokale Birmaan Engels spreken, dus ie verbinden met kip is ene stuk makkelijker dan te veel porties van Zuidoost-Azië. Ik ontmoette zowel junior hippe locals te Yangon diegene mij meenamen wegens ene lokale blitse ze van yangon’s nachtleven te zien diegene ik zonder kip noch zullen hebben ontdekt. Hoorzitting uit den eerste hand lokale perspectieven van oudere plus junior Birmese wasgoed fascinerend plus hielp mij huis te vatten mijn reiservaring te ie hele land.

Ongeacht vriendelijke lokale populatie, heb ik zowel bevriend tientallen andere solo reizigers diegene zowel van wie ik ben nog steeds bevriend met vandaag. Met hoogwaardige hostel accommodaties te den uiterst populaire bestemmingen van Myanmar, is ie intact gemakkelijk wegens andere solo reizigers te ontmoeten plus mee te uitvoeren aan groepsexcursies. Ostello Bello Hostel maakte ie gemakkelijk voordat mij wegens nieuwe vrienden te maken te ie hele land plus bood verschillende instituten aan wegens verbinding te maken met anderen, zoals kosteloos rondleidingen, nachtelijke wandelavonturen, e-bike rijervaringen plus meer. Enkele van mijn lieve herinneringen te Myanmar waren ie porties van boottochten plus tours met andere gelijkgezinde solo reizigers geïnteresseerd te den lokale cultuur. Bekijk zij mits jouw geïnteresseerd bent te ie verbinden met andere solo reizigers, terwijl te Myanmar!

Mits jouw meer introvert bent plus jouw solotijd waardeert, maak jouw geen zorgen. Ie is gemakkelijk wegens verlatenheid, vrede plus spiritualiteit te vinden te den tempels plus natuur van Myanmar.

Verenigde Staten – Washington D.C.

D.C. staat beroemd wegens den 3M’s – musea, monumenten plus den National Mall. Watten hebben dit iedereen min voordat den budgetreiziger? Zij zijn iedereen kosteloos. Washington D.C. is den hoofdstad van FREE!

Ik heb solo zoals DC vele malen gereisd, maar ene twee ervaringen opvallen. Uiteindelijk ontmoette ik ene menigte vreemden diegene vrienden werden terwijl ik ene kano van ene branie kano overheen den Potomac peddelde. Ie wasgoed wieg wegens den monumenten vanaf ie water te zien, maar watten ik ie uiterst genoten wasgoed den grill terug te ie boothuis. Ene andere trektocht nipt zo gebeurd te overlappen den top van kersenbloesem seizoen. Ik liep solo om den toeloop te ie Tidal Basin lust van den steden 3.000 kersenbomen te volle bloei.

Ik hunker zoals ie etnische voedsel van Washington DC. Alle internationale gas plus ambassades maken D.C. totdat ene werkelijke foodiebestemming. Tijdens mijn eerste solo trektocht, vond ik ene groots Nepalese restaurant rechtspraak tegenover hun ambassade. Ook hou ik zowel van ene Noord-Italiaanse plek te Crystal City plus ene Peruaanse plek achter ie Witten Stulp. Zoveel maaltijden, zo weinig tijdstip!

Washington D.C. is ene stad gebouwd voordat reizigers, van den attracties totdat voorzieningen. Ie is den perfecte combinatie van typisch Amerika plus internationale stem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *