13 goedkoopste landen om te reizen in Europa

Denk je dat Europa een duur continent is om te reizen?

Denk dan nog eens na!

Natuurlijk is het waar dat delen van Europa moeilijker kunnen reizen met een bescheiden budget, vooral in West-Europa en de Noordse landen. Maar er zijn veel landen in Europa waar uw reisbudget veel, veel verder zal gaan – en waar het nog steeds gemakkelijk is om te reizen voor minder dan $ 50 (€ 45) of zelfs minder dan $ 30 (€ 26) per dag, afhankelijk van uw reisstijl.

Veel toeristen (met name uit de VS) kijken niet veel verder dan de gebruikelijke Frankrijk, Duitsland of Italië reizen. Maar elk van de voorgestelde landen te volgen zijn geweldig op hun eigen manier – en zeer vriendelijk om uw portemonnee, ook.

HOE GOEDKOOP TE REIZEN IN EUROPA

Met de opkomst van de deeleconomie, tal van hostels en Airbnb appartementen te huur, en vele nieuwe budget luchtvaartmaatschappijen die goedkope vliegtickets bieden, de uitgaven een paar weken in Europa op een begroting is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Goedkope vliegtickets scoren

Dankzij de liberalisering van het Europese luchtruim in de late jaren ’90, zijn er tal van budget luchtvaartmaatschappijen het aanbieden van geweldige deals. Ik bedoel, je soms vliegen van het ene Europese land naar het andere voor minder dan $ 15 met luchtvaartmaatschappijen zoals Vueling, Ryan Air, Easy Jet, Volotea, Wizz Air, Level, en vele anderen. Reizigers die flexibel zijn met hun reisdata en maanden voor de reis tickets kunnen boeken, zullen waarschijnlijk spotgoedkope vluchttarieven vinden. Helaas, vliegen is niet de meest milieuvriendelijke, dus overwegen reizen over land als je. Zie ook: hoe je je verplaatsen in Europa.

Bussen en treinen kunnen goedkoop zijn

Als u met de trein reist, raad ik u aan om Eurail uit te checken die een verscheidenheid aan treinkaartjes en passen voor verschillende landen in Europa biedt. Het krijgen van een treinkaart voor de reis is zeker veel goedkoper dan de aankoop van enkele tickets op treinstations in heel Europa. Er zijn ook busdiensten zoals FlixBus en Eurolines die zeer goedkope tickets verkopen.

Geld besparen op accommodatie

Als u op een begroting zijn, is het vinden van een redelijk geprijsde plek om te verblijven waarschijnlijk op de top van uw lijst. Van duizenden hostels die slaapzalen en privékamers met eigen badkamers tot appartementen bieden die je via Airbnb vinden, er zijn veel goedkope accommodatieopties om uit te kiezen in Europa. Deze plaatsen zijn misschien niet luxueus en bieden geen 5-sterren service, maar als u op zoek bent naar een basisaccommodatie met alle benodigde faciliteiten, zijn er tal van opties beschikbaar. Mis deze tips niet voor het vinden van budget accommodatie.

GOEDKOOPSTE LANDEN IN EUROPA

1. Bulgarije

Bulgarije is een prachtig land in Oost-Europa bekend om zijn gevarieerde geschiedenis, prachtige architectuur en heerlijke keuken. De stad Plovdiv is een geweldige plek om je reisavontuur af te trappen. Van het verkennen van de geplaveide straten van de oude stad en het ontdekken van het Romeinse erfgoed van de stad tot het gaan voor een wandeling door de prachtige tsaar Simeon’s tuin, er zijn tal van gratis activiteiten die u genieten tijdens een bezoek aan deze fascinerende stad.

Bulgarije heeft echter meer te maken dan de steden. Denk aan de Zeven Rila Meren en de schattige berghutten waar je de nacht doorbrengen voor minder dan $ 15 per nacht. Er is ook de bergstad Bansko, een van de goedkoopste skigebieden in Europa. Als u in de zomer op bezoek bent, gaat u naar strandbestemmingen zoals Sunny Beach, Varna en Nessebar, waar u genieten van het diepe water van de Zwarte Zee.

Treinkaartjes in Bulgarije zijn extreem goedkoop: je op een 4-uur durende treinreis gaan voor slechts $ 5. Verwacht te betalen $2,5 voor een fles bier in een bar en ongeveer $7 voor een maaltijd in een mooi restaurant. Als het gaat om accommodatie, een bed in een hostel kost gemiddeld $ 8, terwijl een kamer in een 3-sterren hotel zal u terug ongeveer $ 12 – $ 15 per nacht.

2. Griekenland

U bent waarschijnlijk benieuwd hoe in de hel Griekenland belandde op deze lijst. Ja, de beroemdste toeristische eilanden zoals Santorini, Rhodos en Mykonos zijn zeker prijzig, maar er zijn vele geweldige steden en eilanden in Griekenland die u bezoeken zonder de bank te breken. Beroemd om zijn oude geschiedenis en cultuur, witgekalkte dorpen en kiezelstranden met kristalhelder water, is het gemakkelijk waarom Griekenland zo populair is.

Om kosten te besparen, u overwegen om in het dal of tijdens het schouderseizoen te bezoeken. In plaats van naar Mykonos te reizen, probeer dan een paar nachten door te brengen op het mooie eiland Tinos, waar u marmeren dorpjes, terrassen heuvels, prachtige stranden en uitstekende aanbiedingen op accommodatie zult vinden. Het eiland Lefkada is ook de thuisbasis van betaalbare hotels, casual taverna’s en tal van attracties, waaronder Myceense paleizen en Byzantijnse steden. Andere budgetvriendelijke eilanden in Griekenland zijn Hydra, Poros en Agistri.

3. Servië

Servië is een geweldige plek om te bezoeken wanneer op een begroting reizen. De mensen zijn vriendelijk, het eten is geweldig, en er zijn tal van coole attracties gewoon te wachten om te worden verkend. Van de hoofdstad Belgrado en het bruisende nachtleven en de noordelijke regio Vojvodina, waar het leven ongehaast is in het zuiden waar steden als Nis en Leskovac een unieke gastronomische ervaring bieden, is er zeker geen tekort aan geweldige dingen om te doen in Servië.

Read Also: Heeft U Echt Een Reisverzekering Nodig?

Laten we beginnen met het noordelijke deel van het land. Bezoek het meer van Palic, waar u genieten van een prachtig uitzicht op het meer en probeer voedselspecialiteiten zoals visstoofpot en goulash. Je volgende stop moet de mooie stad Novi Sad zijn, die beroemd is om zijn middeleeuwse fort, de prachtige rivierpromenade en vele levendige clubs en bars. Verken in Belgrado de belangrijkste Knez Mihajlova-straat, maak een wandeling in Kalemegdan Park en probeer gegrilde vleesspecialiteiten in de restaurants van een Skadarlija. Geen bezoek aan Servië zou compleet zijn zonder een schot van rakija (lokale maneschijn). Als je van wandelen houdt, zorg er dan voor dat je Tara Mountain bezoekt. Reizigers die willen gaan skiën zullen blij zijn om te horen dat Kopaonik een van de goedkoopste skigebieden in Europa is.

Je hoeft niet veel uit te geven tijdens een bezoek aan Servië. Een Airbnb appartement in Novi Sad kost ongeveer $ 20 – $ 30 per nacht, terwijl een slaapzaal bed in een hostel kost $ 10. Uit eten gaan is ook betaalbaar en een eenvoudige maaltijd kost je niet meer dan $ 10 per persoon in een leuk restaurant.

4. Portugal

Lang over het hoofd gezien, maar nu stevig op de internationale reisradar, Portugal blijft een koopje bestemming in Europa. Prijzen zijn vaak slechts de helft of een derde van die in andere West-Europese landen en dichter bij de prijzen meestal gevonden in het Oosten. Terwijl het centrum van Lissabon en Porto hebben gezien veel nieuwe (duurdere) toeristische ontwikkeling in de afgelopen 5 jaar, gemiddeld blijft het zeer budgetvriendelijk – nog meer als je het verbazingwekkende platteland en de Atlantische kustlijn te verkennen. De hoofdstad in het bijzonder zorgt voor een geweldige city trip, want er zijn net zoveel dingen te doen in Lissabon.

Bekend om zijn surfer stranden, schattige oude steden met betegelde gebouwen, heerlijke gebakjes zoals de pasteis de nata, en melancholische Fado muziek, Portugal is net zo boeiend als de meer beroemde mediterrane reisbestemmingen. Hoewel het aan de meest westelijke rand van het continent ligt, is het gemakkelijk te bereiken met budgetluchtvaartmaatschappijen uit andere Europese landen, evenals vanaf de Oostkust van de VS of Canada.

Verwacht te betalen ongeveer € 15 per nacht voor een hostel en € 30 – 40 voor een budget hotel. Maaltijden in de hoofdstad kunnen ongeveer € 10-15 kosten, maar ga verder het land in en je vaste maaltijden vinden (pratos do dia) voor slechts € 6.

5. Albanië

Albanië is een van europa’s best verborgen juweeltjes – en misschien wel de goedkoopste van Europa. Of u nu de dramatische bergen van het land wilt beklimmen, pittoreske steden als Tirana en Berat wilt ontdekken of een onvergetelijke strandvakantie wilt hebben in Saranda en Ksamil, Albanië heeft het allemaal. Cultuurliefhebbers zullen een bezoek willen brengen aan de middeleeuwse stad Gjirokaster, waar ze meer te weten kunnen komen over de geschiedenis en cultuur van het land, terwijl strandvakantiegangers die op zoek zijn naar een betaalbare zomeruitjebestemming de stranden van Himare en Drymades niet mogen missen.

Er zijn veel budgetvriendelijke accommodatieopties om uit te kiezen in Albanië. Een stapelbed in een modern hostel in Tirana kost ongeveer $ 6 per nacht, terwijl een kamer in een hotel kan worden geboekt voor $ 15 – $ 20. Vervoer is ook relatief goedkoop en korte reizen kosten $2-$5. Het eten in Albanië is heerlijk en je moet echt proberen de lokale lekkernijen zoals kalfsvlees stoofpot, rosbief in melksaus, en kool broodjes hier. Kortom, u zo weinig als $7 voor een maaltijd in een typisch Albanees restaurant doorbrengen. Zelfs als je een diner in toeristische restaurants hebben, verwacht niet te betalen meer dan $ 12 voor een voorgerecht, voorgerecht, wijn en dessert.

6. Montenegro

Hoewel klein van formaat, het land van Montenegro heeft genoeg om reizigers te vermaken voor ten minste een paar dagen. Van gratis toegang tot de meeste attracties tot goedkope appartementen en hotels aan de prachtige Adriatische kust, er zijn ook vele manieren om geld te besparen op uw bezoek aan Montenegro.

Begin je reisavontuur met een bezoek aan de Baai van Kotor. Met zijn diepblauwe wateren omringd door torenhoge bergen, is dit UNESCO-werelderfgoed een van de mooiste plekken op het Balkanschiereiland. Als je van feesten houdt, ga dan naar de kuststad Budva, een stad die nooit slaapt. Reizigers die willen een ontspannen vakantie hebben zonder overbesteding aan voedsel en accommodatie moet overwegen een paar nachten in de mooie stad Herceg Novi. De hoofdstad van Podgorica is niet zo interessant, maar biedt dagtochten naar ongelooflijke plaatsen zoals Durmitor, Tara en Ostrig Klooster.

Wat betreft de accommodatie in Montenegro, u wat geld besparen op appartementen en hotels. U geweldige plaatsen voor ongeveer $ 30 per nacht zelfs in het hoogseizoen te verblijven. Als voor uit eten, verwachten te betalen $6 -$12 voor een maaltijd in een restaurant, terwijl een fles bier in een bar u terug $3.

Zorg ervoor dat u de lokale lekkernijen zoals pljeskavica (de Balkan-versie van een hamburger), gezouten vlees zoals prsuto, zeevruchten pasta met schelpdieren, garnalen en garnalen gekookt in een heerlijke rode saus, en zwarte risotto die is gemaakt van inktvis inkt te proberen. Liefhebbers van zeevruchten verheugen zich: een lekkere vismaaltijd of vis van de dag in een typisch kustrestaurant in Montenegro kost slechts $ 8 – $ 12.

7. Noord-Macedonië

Met zijn heerlijke gerechten, levendige cultuur en super leuke kleine steden is Macedonië een ideale bestemming voor een budgetvriendelijk uitje. De hoofdstad heet Skopje en heeft talloze beelden, musea en andere culturele attracties. Een favoriete bestemming is echter het pittoreske Ohrid-meer, een van de oudste en diepste meren van Europa. In de stad Ohrid, zijn er talloze kerken een bezoek waard en de lokale gerechten is heerlijk en zeer goedkoop ( $4 -$6 voor een maaltijd in een restaurant). Andere opmerkelijke bezienswaardigheden zijn Marko’s Towers in Prilep en de mooie stad Bitola.

Bussen tussen steden zijn overvloedig en goedkoop. Bijvoorbeeld, een retourbusticket van Skopje naar Ohrid is geprijsd $13 en de reis duurt ongeveer 3 uur. Als voor de accommodatie, verwachten te betalen $25 per nacht voor een appartement in het centrum van Skopje. In Ohrid, de prijs voor kamers en appartementen varieert van $ 15 tot $ 30 per nacht. Geen bezoek aan Macedonië is compleet zonder te proberen de lokale voedingsmiddelen zoals pita (gevulde taart), sarma (kool broodjes), tavce na gravce (bonen gekookt in een koekenpan), en Pastrmajlija (gebakken deeg taart).

8. Polen

Polen is een fantastische budgetvriendelijke bestemming in Midden-Europa. Steden als Krakau en Gdańsk hebben een rijke geschiedenis, hebben tientallen mooie parken en bieden smakelijke lokale gerechten om te proberen. Polen staat ook bekend om zijn nationale parken, zoals Ojcowski National Park (in de buurt van Krakau), waar pittoreske kastelen en prachtige grotten zijn. Bezoek de oude stad en lokale markten in Gdansk, ga wandelen in het Tatragebergte of ga naar de hoofdstad van Warschau, waar u talloze hostels en budgetvriendelijke hostels vindt die kamers bieden voor $ 15 per nacht.

Als u Poolse steden met een ervaren gids wilt verkennen, maar niet te veel wilt betalen voor de rondleidingen, raad ik u aan om Walkative te gebruiken. Ze bieden gratis rondleidingen in alle grote steden, waaronder Warschau, Krakau, Gdansk, Poznan, Lublin. Zorg ervoor dat je je lokale gids aan het einde van de tour een fooi geeft.

Als het gaat om uit eten gaan, de goedkoopste optie is eten in een Bary mleczne (melkbar). Deze plaatsen zijn meestal veel goedkoper dan normale restaurants en trekken veel studenten en de lokale bevolking. Als u hunkert naar zelfgemaakte lokale gerechten, is een Bary mleczne de plek om naartoe te gaan. Vraagt u zich af wat te bestellen? Ga voor een kom pierogi, probeer de geweldige Poolse soepen, of neem een stukje Szarlotka (Poolse appeltaart) als dessert.

9. Tsjechië

Hoewel het waarschijnlijk de meest populaire toeristische bestemming op deze lijst, de Tsjechische Republiek is niet duur als je weet waar te gaan en wat te doen. De hoofdstad Praag is een geweldige plek om te bezoeken als je op een begroting, zoals de meeste attracties zijn gratis te verkennen. Denk bijvoorbeeld aan de ongelooflijke Joodse wijk, het oude stadscentrum met zijn perfect bewaard gebleven architectuur en middeleeuwse kastelen.

Buiten Praag, overweeg dan het verkennen van de geplaveide straten van Karlovy Vary, die de thuisbasis is voor warmmineraalbronnen spa centra, parken en cafés. De sprookjesstad Cesky Krumlov is niet te missen, met zijn smalle geplaveide straatjes bezaaid met pittoreske huizen met rode dakpannen.

Prijzen voor hostels en hotels in de Tsjechische Republiek variëren afhankelijk van de stad waarin u van plan bent te verblijven. In Praag u een appartement huren voor $ 30 per nacht voor twee personen, terwijl in kleinere steden verwachten te betalen $ 15 voor een slaapzaal in een hostel. Tsjechische keuken is heerlijk; bestel een bord zelfgemaakte goulash met brood dumplings voor $5 in een restaurant of bezoek een van de vele kebab winkels waar u eten voor $3. In het geval u zin in iets zoets, vinden een straatverkoper die trdelnik verkoopt. Je zult niet teleurgesteld zijn.

10. Oekraïne

Oekraïne, een van de meest onontgonnen landen van Europa, is een uitstekende bestemming voor reizigers die hun bank niet willen breken tijdens het reizen. De hoofdstad Kiev heeft de afgelopen jaren veel toeristische ontwikkeling gezien. U vindt er ook een verscheidenheid aan uitstekende internationale restaurants in de stad, variërend van Vietnamese eetgelegenheden en Japanse sushi restaurants tot eetgelegenheden die midden-Oosterse gerechten serveren. Er zijn veel gratis dingen die je doen in Kiev: bezoek de openluchtmusea van de stad, ontdek het Astronomische Hoofdsterrenobservatorium, bewonder meer dan 150 straatmuurschilderingen of bezoek st. Vladimir Hill voor een panoramisch uitzicht op Kiev.

Ga vervolgens naar Lviv, een van de meest pittoreske steden in de regio die bekend staat om zijn overvloed aan groene ruimtes en Sovjetarchitectuur. Een andere favoriet is de kustplaats Odesa, waar veel locals komen om hun vakantiedagen door te brengen in het zomerseizoen.

Wilt u weten hoeveel kost het om Oekraïne te bezoeken? Hostels bieden slaapzalen vanaf $ 4, terwijl een nacht in een hotel voor 2 personen is geprijsd op $ 30. Als u wilt uit eten gaan, verwachten te betalen $3 -$7 voor een maaltijd in een lokaal restaurant. Bier en wijn kosten $1-$2 in een bar. Dit maakt Oekraïne misschien wel de goedkoopste bestemming in heel Europa.

11. Roemenië

De thuisbasis van vele kastelen, kleurrijke oude steden en prachtige landschappen met oerbossen, Roemenië zal u zeker verrassen. Het ontdekken van het mysterie van de legendarische graaf Dracula en een bezoek aan het weelderige platteland van Transsylvanië is wat de meeste toeristen hier doen, maar er is zoveel meer aan Roemenië dat Bram Stoker verhalen.

Niet veel mensen weten dit, maar Roemenië heeft bijna 20 badplaatsen aan de Zwarte Zee. De stranden zijn uitstekend, er zijn allerlei accommodaties opties, en het is echt goedkoop om een week of twee door te brengen op het strand en te genieten van de warme Roemeense zon. Mamaia is het populairste resort waar het feest nooit stopt, terwijl Vama Veche een boheems vissersdorp is dat ideaal is voor reizigers die op zoek zijn naar rust. Bezoek de oude binnenstad van Boekarest en bewonder de prachtige architectuur of bezoek de universiteitsstad Timisoara, die een meer relaxte sfeer biedt.

Uit eten gaan in Roemenië is helemaal niet duur. Veel restaurants hebben lunchmenu’s voor $ 4 en de straat eten scene is heel populair. Het draait allemaal om varkensvlees gerechten, verschillende stoofschotels, worstjes en kool broodjes in Roemenië en alles is lekker. De kosten van het vervoer binnen het land is laag, ook. Een ticket voor een korte treinreis kost ongeveer $ 5 en een enkel ticket voor een busrit in de stad kost $ 1 – $ 2. Op zoek naar een plek om te verblijven? De gemiddelde prijs is $ 7 tot $ 14 per persoon voor hostels, appartementen en budgetvriendelijke hotels. Als u wilt verblijven in een 3-sterren hotel in Boekarest, verwachten te betalen $15-20 per nacht.

12. Estland

Zie de Baltische staat Estland als een beetje als naar Scandinavië… maar met een beperkt budget. De landschappen doen denken aan Finland, met zijn vele dennenbossen en veengebieden, terwijl de mensen zijn ook geobsedeerd door sauna’s en langlaufen. Natuurlijk heeft Estland een eigen karakter, waarbij noordse invloeden worden vermengd met de Baltische cultuur en enkele overblijfselen van de voormalige Architectuur van de Sovjet-Unie. Overweeg het fascinerende KGB Museum in het Viru Hotel in Tallinn te ervaren, het Soomaa National Park te wandelen of in de studentenstad Tartu te verblijven.

Het toeristische centrum in de hoofdstad van Tallinn kan relatief duur zijn, dichter bij West-Europese prijzen op keer, hoewel dit alleen geldt voor een klein gebied van 2 vierkante kilometer waar het cruiseschip toeristen gaan. De rest van Estland is heerlijk budgetvriendelijk, met $10 hostels, $20-30 hotels en $5-10 diners gemakkelijk te vinden.

13. Hongarije

De hoofdstad van Boedapest is een van de mooiste van Europa. Bestel een fluitje van een cent en luister naar live klassieke muziek optreden in het New York Palace, eet lokale lekkernijen in de Great Market Hall, en ga bar hoppen in de Joodse wijk, die de thuisbasis is van de beroemde Hongaarse ruïne pubs. Ga ‘s avonds op een Donau-riviercruise en geniet van een romantische boottocht van 2 uur (ongeveer $ 30).

Zodra je Boedapest verlaat, ga je naar het Balatonmeer. Het is een vrij populaire toeristische bestemming beroemd om zijn stranden. Hongarije is ook de thuisbasis van vele thermische kuuroorden, zoals die in Morohalom en Héviz Lake. Als het gaat om eten, hongaarse keuken is stevig en smakelijk. Van een soepgerecht met rundvlees en groenten genaamd goulash tot heerlijk gebakken deeg gegarneerd met hartige specerijen ook wel langos genoemd, er zijn veel smakelijke gerechten om te proeven tijdens een bezoek aan Hongarije.

Hongarije is uitzonderlijk betaalbaar en je zult niet te veel geld uitgeven hier. Een maaltijd in een mid-range eetcafe kost $ 15 per persoon, terwijl een vaste maaltijd in een lokale eetgelegenheid u terug rond $7. Er is accommodatie met een geweldige prijs beschikbaar in het land, variërend van hostels tot Airbnb-appartementen die te huur zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *