Traveler Checklist: 15 dingen die je nooit mag vergeten

Op weg naar een groot avontuur? Dan loont het om goed voor te bereiden!

Let wel, dat betekent niet dat je bagage vullen met een miljard items die je niet nodig hebt. Overvoorbereid zijn is een ding.

Toch, wat jaren van reizen leerde me is dat er een aantal essentiële stappen de moeite waard voor elke reis.

1. Onthoud de belangrijkste items

Ik weet zeker dat je hebt dit al gedekt, maar gewoon om zeker te zijn …

Pak altijd deze dingen:

Uw paspoort (duh!)
Uw bank- of creditcards
Uw rijbewijs, als u er een hebt
Als het gaat om verpakking, zijn de meeste dingen eigenlijk niet zorgen te maken over te veel. Als je het verknalt en iets vergeet, kun je het daar altijd kopen.

Maar dat geldt niet voor de bovenstaande items.

Uw vermogen om te betalen voor dingen of grenzen zijn van het grootste belang. Bewaar uw id’s en geld veilig! Ze zijn als uw reis super bevoegdheden. Wat er ook gebeurt, je wilt je superkrachten niet verliezen.

2. Laat alle rotzooi die je niet nodig hebt

Giet je tonnen paklijsten en ben je geobsedeerd door je spullen?

Dan loop je misschien het risico van oververpakking.

Veel paklijsten proberen de meest ‘complete’ maar lijst ton van dingen die je misschien niet echt nodig. Sommige lijsten zijn gericht op road trips of wildernis trekking en niet voor een verblijf in hotels of hostels.

De kans is groot dat je niet de helft van de spullen nodig hebt waarvan je denkt dat je die nodig hebt!

Probeer altijd zo licht mogelijk in te pakken. Alles wordt gewoon zo veel gemakkelijker op de weg als je niet reist als een muilezel. Voor een voorbeeld van hoe je efficiënt inpakken, lees mijn ultieme gids voor het verpakken van licht.

Hierboven is een voorbeeld van wat ik pak voor een backpacken reis (zomer of tropische bestemmingen).

Overweeg reizen met slechts een handbagage (ongeveer 40 liter) om jezelf te dwingen om lichter in te pakken. Enorme 70-liter technische rugzakken zijn echt niet nodig, tenzij je gaat wandelen of bergbeklimmen.

3. Ontvang een pinpas met gratis geldopnames

Geldautomaten in het buitenland zijn slecht.

Ze voegen vaak forse buitenlandse transactie- en wisselkosten toe. En je bank thuis? Ze krijgen in op de actie ook.

Het is de moeite waard om een reispas te krijgen, zoals die van Transferwise of Revolut. Deze internet-gebaseerde banken niet in rekening brengen ATM vergoedingen (ten minste, tot een bepaald niveau) en laat u een ton geld besparen op valutaconversie. Ik heb een overzicht van de beste reispaskaarten.

Deze betaalkaarten hebben ook apps waarmee u eventuele opnames controleren en de kaart met één tik bevriezen. Dit is geweldig voor reizen als het laat je een oogje houden op eventuele oplichting of vegen, die helaas nog steeds gebeuren in ontwikkelingslanden.

Reist u in Europa? Vermijd dan het gebruik van geldautomaten van een bedrijf genaamd Euronet, die vaak worden geïnstalleerd in supermarkten en dergelijke. Ze rekenen altijd belachelijke extra kosten, zelfs wanneer u een goede travel pinpas gebruiken.

In het algemeen, altijd proberen om geld te krijgen van geldautomaten van commerciële banken. Maar voordat je op reis gaat, helpt het om jezelf een reizigervriendelijke bankpas te krijgen.

4. Ontvang reisverzekering

Ondanks de extra kosten, adviseer ik altijd om reisverzekering wanneer naar het buitenland gaan.

Je zou denken dat dit vooral voor dingen als diefstal of annulering verzekering, maar ik denk dat die zijn gewoon leuk om te hebben. De echte belangrijkste redenen voor de verzekering zijn de reis medische en aansprakelijkheid dekking. Als u in een noodsituatie in het buitenland belandt, kunnen deze uitgaven enorm zijn.

Houd er rekening mee dat uw medische verzekering thuis meestal niet in het buitenland kan worden gebruikt. Ik leg dit een beetje meer in een aparte FAQ.

Read Also: 29 Beste Reistools & Resources Voor Het Plannen Van Je Volgende Reis

World Nomads is een populaire aanbieder van reisverzekeringen, met veel flexibiliteit en uitgebreide dekking voor avontuurlijke activiteiten en sport. U een offerte met hen via het onderstaande formulier.

Er zijn veel verschillende reisverzekeraars, dus het kan geen kwaad om rond te shoppen, hoewel World Nomads mijn partner is en het bedrijf dat ik zelf heb gebruikt.

5. Krijg uw vaccinaties en malaria profylaxe

Ga je naar België? Dan gefeliciteerd, u deze sectie overslaan!

Je krijgt waarschijnlijk geen malaria in België.

Maar als je naar Borneo gaat, laten we zeggen, dan is het een ander verhaal. Voor elke tropische bestemming of ontwikkelingsland, kan het nodig zijn om vaccinaties of malaria medicatie te krijgen. Dit omvat een heleboel landen in Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika. Bewijs van gele koorts vaccinatie is ook nodig om een aantal landen te betreden, met name in Latijns-Amerika.

Idealiter moet u naar uw lokale arts of huisarts voor deze ruim van tevoren (zoals 4-6 weken).

Maak je geen zorgen over dit te veel wel. Ik merk vaak first-time wereldreizigers bang over ziekten, maar de kans op het vangen van iets zijn laag (afgezien van een aantal zeer afgelegen gebieden) en veel vaccinaties kunnen houden u volledig beschermd. Pak gewoon je jabs.

6. Ken uw budget

Misschien klinkt het voor de hand liggende, maar ik heb ontmoet een paar backpackers die belandde vast te zitten in een plaats zonder geld, wachten op familie om hun retourticket te kopen, of gewoon vast werken in een bar om genoeg geld te verdienen om verder te gaan. Oeps.

Het is gemakkelijk om uw uitgaven te onderschatten, dus het beste om ernaar te kijken terwijl je nog thuis bent.

U hoeft niet uit te werken een aantal gigantische Excel spreadsheet (het is onmogelijk om al uw uitgaven toch te voorspellen), maar het is een goed idee om een aantal ruwe schattingen. Zorg ervoor dat u uzelf een beetje marge voor fouten, om rekening te houden met onverwachte uitgaven.

7. Vraag alle visa aan die u nodig hebt

Vaak is het mogelijk om een visum-bij-aankomst op de luchthaven van bestemming te krijgen, maar er zijn tal van uitzonderingen. Het hangt enorm af van het land dat je gaat en welke nationaliteit je hebt.

De makkelijkste plek om dit te controleren is VisaHQ.com. U zelf een visum krijgen bij de juiste ambassade, of u VisaHQ krijgen om dit allemaal voor u uit te zoeken. Als u van plan bent om te werken in het buitenland op alle, in gedachten houden dat vereist meestal een ander visum (zelfs voor tijdelijk werk), dus zorg ervoor dat je de juiste hebt.

Niet verwarren reisvisa met een Visa creditcard, zoals sommige mensen doen. Dit zijn totaal verschillende dingen.

8. Een back-upservice instellen

De kans is groot dat je dit niet gaat doen. En de kans is groot dat je jezelf voor deze ene dag gaat schoppen.

Ik weet dat dit saai is om te doen, maar het is super belangrijk. Ik ben ziek van het horen van nog meer snik verhalen van reizigers die al hun foto’s verloren als gevolg van diefstal of ongeval. Een camera kan worden vervangen, maar uw foto’s niet!

Het is niet alleen diefstal, het is ook diefstal. camera’s kunnen oververhit raken, in de oceaan vallen, hun geheugen beschadigen of u zelfs per ongeluk op de knop Alles verwijderen drukken. Niet lachen, het is gebeurd met iemand met wie ik reisde.

Zorg ervoor dat u een cloudopslagservice instelt voordat u vertrekt, of bedenk een andere manier om frequente back-ups te bewaren. Uw apparaat heeft mogelijk al een back-upservice, dus schakel het in uw instellingen in. Of bekijk Dropbox, Microsoft’s One Drive, Google Drive of iCloud Drive, om er maar een paar te noemen.

U ook handmatige back-ups maken op een extra SD-kaart of draagbare harde schijf.

 

9. Beveilig uw kostbaarheden

 

Het is een goed idee om een geheime plek om wat geld, creditcard, of andere kostbaarheden of noodartikelen stash.

Sommige mensen zweren bij een geldzakje, hoewel ik denk dat ze kunnen heel omvangrijk en afleidend. Tegenwoordig gebruik ik een kleine leren zak die kan clip op een riem, waar ik houd een aantal opgevouwen rekeningen. Er zijn andere producten die er laten u verbergen items in een riem of sok.

Als u een tijdje op reis bent, krijgt u een aantal reisbetpasjes en gebruikt u ze als back-ups. Bewaar ze op verschillende plaatsen, zodat je altijd een manier om geld uit te krijgen.

 

10. Maak een overzicht van noodgegevens

Zorg ervoor dat u uw noodgegevens ergens bewaart; zaken als noodcontacten thuis, reisverzekeringsgegevens en het 24-uurs hulplijnnummer van uw bank in het geval van een gestolen kaart. Schrijf dit op of e-mail de details naar jezelf.

Maak een goede foto van je paspoort en e-mail het naar jezelf, of bewaar het op een cloud drive. U hiervoor worden gevraagd door reisorganisaties of verhuurbedrijven, dus het is altijd handig om dit klaar te hebben.

 

11. reis-apps voor uw telefoon

 

Er zijn een aantal super nuttige apps die de moeite waard zijn om op je telefoon te hebben wanneer je op reis bent.

Als u er slechts één downloadt, moet u er zeker van zijn dat het MAPS is. Me. Het heeft fantastische kaarten die veel beter zijn voor reizen dan Google Maps of Apple Maps, en je ze ook offline gebruiken. Veel reizigers zweren erbij!

 

12. Onderzoek naar de lokale gebruiken en taal

Controleer of er culturele eigenaardigheden zijn om op uw bestemming rekening mee te houden en leer enkele nuttige zinnen in de lokale taal.

Dit kan u een beetje verlegenheid besparen en uw reis een stuk soepeler laten verlopen. Het is vaak makkelijker om deze dingen nu te leren dan tijdens je reizen.

Voordat ik naar Zuid-Amerika reisde, heb ik een paar weken Spaans geoefend op Duolingo, wat me enorm hielp toen ik een routebeschrijving en dergelijke moest vragen.

 

13. Haal de juiste stekkeradapter(s)

Verschillende landen gebruiken verschillende soorten stopcontacten.

Het is vaak niet al te moeilijk om een goedkope converter op te halen bij een markt of elektronicawinkel ergens op uw bestemming. U ook een universele alles-in-één stekkeradapter inpakken, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u uw elektronica overal ter wereld opladen.

Niet blijven kopen individuele adapters over de hele wereld als het een verspilling van plastic, maar een die het allemaal dekt (zoals hieronder aan de rechterkant).

 

14. Krijg een reisdagboek

 

Als je op een langere reis gaat, raad ik je ten zeerste aan om een dagboek bij te houden.

Zelfs als je denkt dat het lame, doe het toch! Dat heb ik gedaan en ik ben er zo dankbaar voor.

Hoe langer uw reis, hoe meer details u moet vergeten. Na een tijdje begint alles samen te vervagen. Maar zelfs het houden van een aantal zeer eenvoudige notities kan u helpen herinneren een heleboel dingen later.

U hoeft niet te schrijven diep persoonlijke dagboeken of epische poëzie of iets – gewoon bijhouden van de dingen die je deed elke dag en mensen die je wilt onthouden. Je het doen op je telefoon, maar ik denk dat er iets leuks en tactiel over het krijgen van een fysieke notebook.

 

15. Maak een reissoundtrack voor

 

Je hebt misschien een aantal lange reizen voor de boeg, dus maak een aantal afspeellijsten klaar om jezelf te vermaken. Welke muziek je ook meeneemt op je reis zal er zeker diep mee geassocieerd worden in je geheugen, dus kies iets goeds!

Als je streamingplatforms zoals Spotify gebruikt, is het misschien de moeite waard om al je favoriete nummers naar je apparaat te downloaden, omdat je misschien niet altijd een internetverbinding in het buitenland hebt.

3 Replies to “Traveler Checklist: 15 dingen die je nooit mag vergeten”

 1. Whats up very nice blog!! Man .. Excellent ..
  Amazing .. I’ll bookmark your blog and take the feeds additionally?
  I’m happy to search out numerous helpful information right here in the publish,
  we need work out more techniques on this regard,
  thank you for sharing. . . . . .

 2. Hello there, just became aware of your blog through Google, and
  found that it is truly informative. I am
  gonna watch out for brussels. I will appreciate if you continue this in future.
  Many people will be benefited from your writing. Cheers!

 3. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d without a doubt donate
  to this superb blog! I suppose for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS
  feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will talk about this blog with my Facebook group.
  Chat soon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *